Franske lækkerier på vej

Peugeot Exalt udstråler masser af eksklusivitet

Konceptbilen Peugeot Exalt giver et fingerpeg om, at det franske mærke gerne vil være mere eksklusivt. Foto: Peugeot
Konceptbilen Peugeot Exalt giver et fingerpeg om, at det franske mærke gerne vil være mere eksklusivt. Foto: Peugeot

Hvorfor skal kun premium-mærkerne have lov til at være eksklusive?

Sådan lyder det mellem linjerne fra Peugeot, som nu lancerer konceptbilen Exalt, der nærmest har udstråling som en BMW 4-serie og byder på et interiør med en række utraditionelle løsninger, som også pirrer sanserne.

Peugeots chefdesigner, Gilles Vidal, er fascineret af enkle linjer.

Således er der på den første del af bilen udsigt til stål med inspiration fra den potente franske bilindustri i 20'erne og 30'erne, mens den røde bagdel er beklædt med en slags hajskinds-lignende materiale, som bl.a. skulle give en lavere luftmodstand.

Noget, som måske er mindre realistisk i en eventuel produktionsmodel, men langt mere inspirerende end mere tørre, tekniske raffinementer.

Renser luften i kabinen

Det gælder også indendørs. Her klares betjeningen over to store berøringsskærme, men med betjeningsknapper.

Undersøgelser viser, at den menneskelige hjerne bedst kan huske op til syv elementers placering og funktion. Derfor er de i alt ni betjeningsknapper opdelt på hver side af føreren med to på den ene og syv på den anden.

Betjeningen klares over to store berøringsskærme

Kabinen, som er fuld af naturmaterialer og udført af det kinesiske designbureau Pinwu, har også en særlig miljøfunktion.

Det er Pure Blue, som renser luften i kabinen for bakterier, når bilen ikke er i brug. Når den startes, aktiveres et filter, som renser luften for flygtige organiske forbindelser og små partikler.Indendørs er der brugt miljøvenlige materialer som chiné-uld, asiatisk sort ibenholt og bambusstilke. Foto: Peugot
Indendørs er der brugt miljøvenlige materialer som chiné-uld, asiatisk sort ibenholt og bambusstilke. Foto: Peugot


Det er noget, som er ekstra praktisk i et land som Kina, hvor smog er et problem.

Exalt er en hybridbil, der drives af fabrikkens plug-in Hybrid4-drivline. Her spiller en 1,6-liters benzinmotor med turbo sammen med en elmotor på 50 kW, så systemet tilsammen yder 340 hk og kan køre på ren el, benzin eller som benzin-el-hybrid.

0 kommentarer
Vis kommentarer