Annonce:
Annonce:

Pålideligheden driller for Tesla

25.000 km får fejlene til at stikke ud på Tesla's Model S

Foto: Tesla Motors
Foto: Tesla Motors
Annonce:
Følg Biler

Tesla's Model S har taget hele verden med storm. Elbilen har fået selv die-hard tilhængere af benzin til at overveje, om der kunne være en fremtid efter fossile brændstoffer.

Men nu slår det amerikanske forbrugermagasin, Consumer Reports, i hvert fald noget af, pusten ud af Tesla's ry. De har nemlig haft en Model S til langtidstest, men som kilometerne ruller på bilen, dukker flere fejl op.

Den mest alvorlige fejl forekom lige omkring 25.000 km, hvor den 17” store trykfølsomme skærm i midterkonsollen gik kold, som når din computer fryser fast. Skærmen er kommandobroen til næsten alle bilens funktioner, blandt andet dækslet til ladestikket.

Annonce:

For at fikse fejlen, måtte Tesla have bilen ind til service og lave en 'hard reset'. Ved samme omgang ombyttede værkstedet på eget initiativ et ophæng til frontkofangeren. Bilens almindelige 12-volts batteri, et filter til airconditionsystemet, og pumpen der sørger for køling af det store batteri, blev også alle udskiftet.

Model S har en tredje bagudvendt sæderække, og her var en låsemekanisme til sikkerhedsselen også knækket, men værkstedet erstattede i forbindelse med de andre opgaver hele tredje sæderække med en ny forbedret variant. 

Consumer Reports melder, at Tesla kommer og slæber din bil væk, hvis den skal til service, og tilbyder en lånebil i mellemtiden, gratis.

Men ikke alle reparationer behøver at foregå på værkstedet. Dørhåndtagene, som normalt selv popper ud, når de berøres, drillede, men via nettet kunne Tesla opdaterer software, som klarede problemet.

Annonce:

Lige omkring 25.000 km måtte testbilen dog tilbage på værkstedet igen. Låsen, der åbner klappen til det specielle front-bagagerum, kunne pludselig ikke åbne, som ellers sker via en virtuel knap på den store trykfølsomme skærm. Bilen var til service i to dage, og låsen blev udskiftet. Samtidig blev nyere firmware downloadet til bilen. 

Consumer Reports melder dog, at 99% af Tesla-ejere ville vælge en Model S igen, så helt ødelagt er Tesla's ry ikke endnu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: