Annonce:
Annonce:

300 km/t – i blinde

Blind mand får sin største ønske opfyldt – at køre en bil med 300 km/t

Foto: Speed of Sight
Foto: Speed of Sight
Annonce:
Følg Biler

Mike Newman er ikke helt almindelig. Ikke fordi han er blind, men fordi han er indehaver af flere Guinness verdensrekorder. Han er ret beset verdens hurtigste blinde mand. For han har netop kørt 321,87 km/t  - helt selv. Bare lige for at forstå bedriften, så er det altså 89 meter pr. sekund. Man kan meget hurtigt komme meget galt afsted.

Men det er ikke uvant for briten. Han har nemlig sat rekorden flere gange før, sidst kørte han 299 km/t. Og han har sågar en rekord for at have sejlet 149 km/t i en båd. Men for 52-årige Mike Newman har den største drøm altid været at runde 200 mph.

Rekord-forsøget blev afholdt på den 2,88 km lange Elvington-landingsbane i England. Men Mike Newman klarede det ikke alene. Bag ham kørte hans papfar nemlig, som via radio guidede den blinde chauffør.

Foto: Speed of Sight
Foto: Speed of Sight
 

Til det havde man brug for to helt specielle biler, som blev leveret fra tuningsfirmaet Litchfield. Basis er den absolut hurtige Nissan GT-R, men efter at have været i hænderne på Litchfield fik bilerne næsten det dobbelte antal hk, omkring 1.200 hk.

Bilerne blev ikke kun tunet, men fik også masser af andre seriøse opgradering, som FIA-godkendt racerbur, hvis nu uheldet skulle ske, og så var bilerne udstyret med særlige bremser, der koster i omegnen af 186.000 kr.

Tjek videoen fra rekordforsøget ud, hvor du også kan hilse på Mike's førerhund, Baxter. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: