Ny Peugeot sluger det hele

Peugeot 308 SW er klar til at vælte Danmark med sit kæmpe bagagerum

Opdatering: Jeg sludrer i Nationen-kommentarfeltet, hvor jeg kalder bilen for et facelift, og fortæller, at den ikke er vokset - det passer selvfølgelig ikke. Peugeot 308 SW er to cm større ved bagsædet i længderetningen. /berner

Franskmændene er fulde af selvtillid for tiden. I år vandt Peugeot 308 nemlig bilernes svar på Champions League, Årets Bil i Europa. Det er en ikke helt ringe bedrift. Hatchbacken har været i Danmark i et lille halvt år, men fra d. 30 august vil også stationcar-varianten, kaldet SW, være at finde i Danmark.

Den gør sig bemærket med et stillet design og klassens største bagagerum på 660 liter – nok til at sluge både hund, klapvogn, svigermor, indkøbsposer OG en tur til Ikea. Faktisk er der mere plads end i både en Volvo V70 og en Skoda Superb.

660 liter er nok til at sluge både hund, klapvogn, svigermor, indkøbsposer og klare en tur til Ikea. Faktisk er der mere plads end i både en Volvo V70 og en Skoda Superb
660 liter er nok til at sluge både hund, klapvogn, svigermor, indkøbsposer og klare en tur til Ikea. Faktisk er der mere plads end i både en Volvo V70 og en Skoda Superb
 

Fra lanceringen vil 308 SW kunne fås med Euro 6 motorer. Benzinmotorerne, som Peugeot kalder Puretech, yder fra 110 til 130 hk og kører op til 21,3 km/l, mens dieselmotorerne, kaldet Blue e-HDI, yder fra 120 til 150 hk og kører op til 31,3 km/l. Der er tre udstyrsvarianter: Acces, Active og Allure.

Så billig er Peugeot 308 at lease

Tre udstyrsvarianter
Acces-niveauet er lidt skrabet, men starter til gengæld fra 226.000 kr. for en 1,6 HDI med 92 hk. Standard er blandt andet 15 tommer stålfælge, LED kørelys, elruder foran, elektrisk justerbare sidespejle med varme, manuel aircondition og fartpilot/-begrænser.

Active-niveauet får 16 tommer aluminiumsfælge, LED kørelys med kromindsats, elruder bag, multifunktionslæderrat, Peugeot i-Cockpit inkl. 9,7 tommer berøringsfølsom skærm, tozoners klimaanlæg og p-sensor bag. Med den lille, men kraftige 1.2 benziner med 110 hk, koster SW 264.000 kr. Højeste Allure-niveau fås fra 316.000 kr. for en 1.6 HDi med 120 hk.

Allure får specieltdesignede 16 tommer aluminiumsfælge, krom detaljer ved kølergrill og ruder, elektrisk sammenklappelige sidespejle, sportssæder foran, p-sensor foran inklusiv tågeforlygter, navigation, elektrisk håndbremse, krom rails på taget og særlige skinner i bagagerum til at binde alt habenguttet ned.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer