Annonce:
Annonce:

Volvo bygger for 0 trafikdræbte

I 2020 vil Volvo have 0 trafikdræbte i deres biler, derfor bygger de for 400 mio kr. kunstige elge og dukker

Annonce:
Følg Biler

Volvo har som eneste bilproducent i verden en mission om, at ingen må dø eller blive alvorligt kvæstet i en Volvo i 2020. Det er en vision, som den svenske stat deler, og derfor har man sammen bygget et testanlæg til 406 millioner kr. i nærheden af Volvos hovedkvarter i Gøteborg.

 

Testanlægget hedder AstaZero, (Active Safety Test Area) og strækker sig over 2.000 kvadratkilometer og har både landeveje, hovedveje, motorvej og en by, som kan proppes med elge, dukker af dumme børn, cykler og busser, modkørende og alt andet, du kunne tænkes at støde på i virkeligheden.

 

Testanlæggets hovedopgave er at teste bilernes aktive sikkerhed i forbindelse med at Volvo udvikler mere og mere autonome biler. Men det unikke ved AstaZero er, at det er fleksibelt, så ingeniørerne kan konstruere præcis de scenarier, der er behov for. 

Annonce:

– Du kan simulere alle typer af trafikscenarier fra den virkelige verden. På de fleste testcentre, er mulighederne mere begrænsede, forklarer Pether Wallin, AstaZero's direktør.

 

Men det er ikke kun bilernes rolle, man vil forbedre, også cyklister og fodgængeres sikkerhed er vigtig. Derfor er AstaZero blevet til i samarbejde mellem Volvo Car Group, lastbilproducenten Scania, Autoliv og Test Site Sweden, to af Sveriges og verdens førende producenter af sikkerhedsudstyr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: