Chefen overvåger din bil

En chef satte overvågning i ansats bil. Han lavede ikke nok, fortæller chefen. Det er dårlig stil, mener brancheforening

Hvis chefen overvåger dig, når du er på arbejde, er det helt ok, fastlår ny dom. Foto: Colourbox
Hvis chefen overvåger dig, når du er på arbejde, er det helt ok, fastlår ny dom. Foto: Colourbox

Hvis du har firmabil, som du besøger kunder i, kan din arbejdsgiver holde øje med dig. Og det kan han gøre helt lovligt.

En nylig afsagt dom fra Vestre Landsret fastslår nemlig, at virksomheden Rampe Sluse Teknik var i sin fulde ret til at montere GPS-tracker i sine ansattes biler.

Striden opstod da direktøren for virksomheden, Klaus Andersson, ønskede at holde øje med med om medarbejderne passede deres arbejde. På et fællesmøde indviede han medarbejderne om sine planer med at GPS-overvåge firmabilerne. Ifølge salgskonsulenten, som efterfølgende lagde sag an mod Rampe Sluse Teknik, skabte beslutningen røre blandt de ansatte, og ifølge en tidligere medarbejder truede flere med at sige op.

Dokumenterer timer ...
Spørger man direktøren var - og er - der flere gode grunde til at holde øje med bilerne via en GPS.

- Hvis kunderne klager over, at der er brugt for mange timer, kan jeg dokumentere hvor lang tid vi har været der, fortæller Klaus Andersson til Ekstra Bladet og tilføjer at en yderligere fordel er, at han kan se hvor bilerne er henne, når en kunde ringer - ligesom når et taxi-selskab sporer biler i nærheden af kunder.

... og tjekker sine folk
Klaus Andersson indrømmer dog, at han ikke installerer systemerne på alle medarbejders biler - kun de nyankomne.

- Jeg ansatte en mand på sjælland, og det viste sig, at han ikke lavede en dyt. Han startede klokken 10 og tog hjem klokken 14, og var ofte hos sin familie i stedet for hos kunderne. Det er ikke for sjov, vi giver 400-500.000 kr .i løn, forklarer Klaus Andersson.

Dårlig ledelsesstil
Spørger man Business Danmark, som repræsenterer kørende sælgere i Danmark, accepterer man, at overvågning nu er tilladt, men siger også at det ikke kun er for det gode med overvågningen:

- Reglerne er sådan, at man må lave overvågning - men vi synes ikke det er befordrende for arbejdsklimaet. Men der kan godt være situtationer, der giver god mening. Hvis det kun handler om at tjekke om folk er på arbejde er overvågning kun en nødløsning. Og det er måske ikke den smarteste ledelsesstil, forklarer Michael Krag-Svendsen hos Business Danmark.

Michael Krag-Svendsen forklarer, at det ofte er noget, som medarbejderne bliver stødt over, og at det ofte hænder, at medarbejderne vælger at stoppe efter en sådan udmelding.

Virksomhederne sætter både overvågning i firma- og privatbiler, forklarer Michael Krag-Svendsen, og vælger firmaerne at montere trackingudstyr i de ansattes private biler, skal det i hvert fald være muligt at kunne slå det fra i fritiden.


 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen