Ny app afslører civile politibiler

Tjekpanser kan afsløre om bilen ved siden af dig er en politibil

Ved siden af dig kører en Ford Mondeo, som ser mistænkelig ud. Der er intet anhængertræk, den kører på benzin og du kan ikke lige se om dimsen i forruden er et fartkamera ... måske er det en politibil i civil, tænker du.

Men nu har en gruppe, som kalder sig frihedsaktivisten, programmeret en applikation til android-telefoner, som kan afgøre om bilen er en politibil eller ej.

App'en tjekpanser skal blot have et registreringsnummer for at afgøre om bilen er en politibil. Og det virker, kan jeg konstatere.

Find tjekpanser her

App'en tjekpanser afslører den civile politibil. Foto: Anders Berner
App'en tjekpanser afslører den civile politibil. Foto: Anders Berner
 

Forleden tog jeg et billede af en sort VW Passat, som holdt parkeret på Bagsværdvej, Ring 4 mellem Lyngby og Ballerup. Politibetjentene havde forladt bilen for at tage opstilling bag et støjhegn, så de i ro og mag kunne måle fart på forbipasserende biler. Et hurtigt tjek af nummeret på bilen og app'en.

App'en er udviklet af Frihedsaktivisten, som fortæller, at den er udviklet på rekordtid.

- Det tog vel 10 timer fra ideen tog form til den første gang slamkode var online på Google Play, fortæller Peter Hansen fra Frihedsaktivisten.

Se også: Ikke ulovligt: Fotovogne på gule plader

Peter fortæller at app'en ikke kommer til iOS, fordi det er for dyrt, men at han er ved at udvikle en webudgave. Han har lavet den, fordi han grundlæggende mener, at vi som borgere skal lade politiet vide, at vi holder øje med dem.

- Årsagen til at appen er lavet, er til dels, at det kan lade sig gøre, men også fordi, at jeg set i lyset af den seneste tids ulovlige penisbeluringer, totalkontroller og så videre, mener, at TjekPanser har sin berretigelse.

Frihedsaktivisten.dk er drevet af tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, og siden beskæftiger sig med kampen for de klassiske liberale frihedsrettigheder: retten til liv, frihed og retmæssigt erhvervet ejendom.

Du kan finde app'en på Google Play.

Frihedsaktivistens facebookside

Sådan ser app'en ud live: 

Indtast en nummerplade og find ud af om den er ejet af etaten. Skærmgrab
Indtast en nummerplade og find ud af om den er ejet af etaten. Skærmgrab
 

0 kommentarer
Vis kommentarer