Annonce:
Annonce:

Regeringen afgør elbilernes skæbne efter nytår

- Vi ser gerne, at elbiler bliver mere almindelige, end de er i dag, siger skatteminister Benny Engelbrecht

Annonce:
Følg Biler

Regeringen er nu klar til at sikre, at elbiler også efter 2015 er en reel valgmulighed for danskerne, når de skal ud at købe en ny bil. Det skriver Politiken.

De seneste dage har der ellers været stor usikkerhed om elbilernes fremtid, fordi en fortsættelse af den afgiftsfritagelse, der gælder for elbiler, ikke var med i finanslovaftalen for 2015, som regeringen onsdag indgik med sine støttepartier SF og Enhedslisten.

- Vi vil gerne have, at folk vælger de mest miljøvenlige biler, og vi er helt opmærksomme på, at afgiftsfritagelsen på elbiler udløber i 2015. Derfor er vi klar til at se på, hvordan vi løser den udfordring, og det kommer vi til at gøre lige efter nytår, siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) til Politiken.

Klimaministeren bakkes op af skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Annonce:

- Vi ser gerne, at elbiler bliver mere almindelige, end de er i dag, og derfor skal vi have fundet en løsning, som bidrager til at fremme elbiler i Danmark. Hvordan det præcist skal ske, skal vi så have fundet ud af. Det vil vi se på efter årsskiftet, siger ministeren i et skriftligt svar til Politiken.

Målet er godt nyt for elbilforhandlerne, hvor man netop nu står og skal bestille biler til butikkerne for de næste to år. Både elbilbranchen, organiseret i Dansk Elbil Alliance, og selve elsektorens brancheorganisation, Dansk Energi, har været stærkt kritiske de seneste uger over, at der ikke er truffet politisk aftale om, hvad fremtiden bliver for danske elbiler.

For nok forsvinder afgiftsfritagelsen først om mere end et år, men det har betydning allerede nu, hvis ikke der er truffet en beslutning for 2016 og frem.

- Elbilernes fremtid står og falder med, at der fortsat investeres tungt i infrastruktur såsom ladestandere. Usikkerhed om fremtiden for elbiler gør, at investeringerne går i stå, siger branchechef i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: