Aston Martin bygger 811-hestes vulkan

Aston Martin bygger eksklusiv 811 hestes-model udelukkende til racerbanen

Det er ikke mange dage siden, Aston Martin præsenterede den særlige Vantage GT3, en gentleman-racer med fed streg under racer. Nogen i Aston Martin må dog mene, at der skal mere til. Det lille engelske firma har i hvert fald netop afsløret en ny model, som udelukkende er til banekørsel – og den er vild.

Aston Martin har døbt den Vulcan, og det virker meget passende, for motoren er en 7-liters V12-motor med over 811 hk, som er udviklet af Aston Martin Racing. Ifølge firmaet skulle Vulcan have et vægt/effekt-forhold, som er bedre end GTE-biler, som deltager i FIA's langdistanceløb, som Le Mans.

Så er Audi's nye Autobahn-missil landet. R8 får laserlys og 610 hk og kommer til Danmark i efteråret. (Foto: Audi) Biler Her er den – Audi's nye sportsvogn med laserlys

De engelske ingeniører har da heller ikke sparet på noget. Chassiset består af en monocoque, en slags rygrad, i kulfiber, som er bygget af specialist-firmaet Multimatic. Kardanrøret er i magnesium og kardanakslen er i kulfiber. Bilen er designet sådan, at motoren er placeret bag frontakslen, så vægten er placeret i midten af bilen. Alle de mange kræfter skydes selvfølgelig ud til baghjulene, igennem en 6-trins sekventiel gearkasse fra Xtrac, som på rigtige racerbiler.

De skærpede Euro NCAP-krav gør ondt på bl.a. Audi, for den nye TT får kun fire stjerner. (Foto: FDM) Biler Av for Audi – ny crashtest rammer hårdt

Til at tøjle de mange kræfter er et spærredifferentiale, og hvis det går helt galt, måler kulfiberbremserne fra Brembo 380 mm, og bagved er de 360 mm. Undervognen får særlige justerbare støddæmpere fra Multimatic, og justerbare krængningsstabilisatorer. Som en ekstra racerdetalje kan man justere bremse ABS-systemet og traction control direkte fra kabinen.

Hvis du har evnerne og ikke mindst pengene til at håndtere Vulcan, så er du desværre nok allerede for sent ude, for bilen bliver kun produceret i 24 eksemplarer.

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
16 kommentarer
Vis kommentarer