Audi i centrum for efterforskning

Efterforskningen skal afgøre, om der er grundlag for en decideret retssag mod den tyske bilfabrikant

Bilselskabet Audi bliver nu genstand for selvstændig efterforskning i forbindelse med den verserende sag, hvor Volkswagen, som Audi hører under, har snydt med, hvor meget firmaets biler forurener.

Statsanklageren i Audis hjemby, Ingolstadt, har iværksat en prøvesag mod Audi ifølge aviser, der ejes af Funke Mediengruppe.

Sagen skal gøre det klart, om der er grundlag for at indlede en decideret retssag mod bilfabrikanten.

- Vi er i øjeblikket i gang med at gennemgå alle fakta for at beslutte, om der skal indledes en sag, siger statsanklager Wolfram Herrle.

2,1 millioner Audi'er med dieselmotorer er på verdensplan omfattet af udledningssnyderiet. Det gælder modellerne A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 og Q5.

Mandag kom det frem, at Martin Winterkorn, der er gået af som øverste chef i VW-gruppen, sigtes for bedrageri i sagen, hvor i alt omkring 11 millioner biler er involveret.

Matthias Müller er blevet udpeget til at overtage chefsædet hos verdens største bilproducent.

Volkswagen har planer om at indkalde de 11 millioner biler, så de kan få udskiftet dele, der har gjort det muligt at snyde med udledningen af såkaldte NOx-partikler.

En udskiftning af den famøse software, som de amerikanske miljømyndigheder har afsløret, vil ifølge analytikere koste Volkswagen langt over 40 milliarder kroner.

Sagen har kostet Volkswagen mange milliarder kroner i markedsværdi på aktiemarkedet.