Audi punger ud for model-navne fra Fiat

Audi har længe haft to vigtige modelnavne i kikkerten, men Fiat har nægtet at give slip på rettighederne – nu er de to parter endelig blevet enige.

Q7 er foreløbigt Audis største model i Q-serien med Q3 og Q5 som de lidt mindre modeller. Nu er der dog åbnet op for flere af de mindre søskende med købet af rettighederne til yderligere Q-modeller. (Arkivfoto: Morten Flarup)
Q7 er foreløbigt Audis største model i Q-serien med Q3 og Q5 som de lidt mindre modeller. Nu er der dog åbnet op for flere af de mindre søskende med købet af rettighederne til yderligere Q-modeller. (Arkivfoto: Morten Flarup)

Alt kan købes for penge. Næsten i hvert fald. Det handler bare om at have nok af dem. For selvom der lød et klokkeklart ”Aldrig i livet” for nogle år siden, da Audi for første gange tog kontakt til Fiat for at overtage sig rettighederne til to vigtige modelnavnene, så er det nu sket alligevel. Det skriver britiske Auto Express.

Se også: Så bliver det ikke meget sjovere: Mini klar med topløs super-gokart

Det er navnene Q2 og Q4, som indtil for nylig har været ejet af Fiat-koncernen, FCA. Q2 er blevet brugt som betegnelsen for en differentiale-teknologi i koncernen, mens Q4 senest er blevet brugt som en betegnelse for firehjulstræk på enkelte modeller fra det FCA-ejede mærke Maserati.

Aldrig sig aldrig
Men de to betegnelser har været vigtige brikker i puslespillet hos den tyske konkurrent, og efter flere forsøg har Audi altså endelig sikret sig rettighederne til alle modelnavne fra Q1 til Q9. Og med foreløbigt kun tre af dem brugt er der nu rig mulighed for at udvide modelprogrammet hos den tyske bilgigant.

Se også: Dyrevenner jubler: Veganer-venlig Tesla på vej

- Vi har lovet hinanden, at vi ikke vil afsløre prisen, men udgangspunktet var, at det ikke var noget, de var villige til at sælge, fortæller Audis administrerende direktør, Ruper Stadler, til Auto Express.

- Vi forsøgte allerede at overtage navnene for år tilbage, men dengang sagde de, at det aldrig kunne komme på tale. Men man skal aldrig sige aldrig, når man forhandler. Jeg tog tilbage med et nyt forslag, vi snakkede, der blev forhandlet lidt, og nu er vi nået til enighed, forklarer Audi-direktøren.

Se også: Video: Sådan får du hurtigt has på duggede ruder

Den første udvidelse af modelprogrammet forventes allerede at komme i løbet af 2016, hvor vi sandsynligvis får en af de nyerhvervede modelbetegnelser at se i virkeligheden. Det er Q2, som er baseret på Volkswagen-koncernens MQB-platform, der snart forventes at se dagens lys.

Der er tilsyneladende ikke plads til to store delebilsordninger i København med udlejning på minutbasis, som det har været tilfældet siden i sommer. Nu trækker den ene sig fra Danmark. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 13:22 Populær delebilstjeneste lukker i Danmark

38 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere