Audi Q7 på slankekur

Den klodsede Audi Q7 får langt om længe en afløser, som både er pænere og lettere

Den nye Audi Q7 er lettet med hvad der svarer til tre babyelefanter - 325 kg i forhold til forgængeren
Den nye Audi Q7 er lettet med hvad der svarer til tre babyelefanter - 325 kg i forhold til forgængeren

Audi Q7 er gammel og overvægtig. Mammut-SUV'en der også blev kaldt flodhesten pga. dens oppustede design - kom på markedet tilbage i 2005 - og har helt usædvanligt for Audi fået lov at blive på markedet i rekord-tid.

Den nuværende Audi Q7 var lidt af en gangster-bil med sin enorme størrelse og store motorer. Den nye er dog ikke meget mindre, men markant lettere
Den nuværende Audi Q7 var lidt af en gangster-bil med sin enorme størrelse og store motorer. Den nye er dog ikke meget mindre, men markant lettere
 

Den nuværende Q7 er bygget på samme platform - og samme fabrik - som både VW Touareg og Porsche Cayenne, men er med sine over 5 meters længde markant større end sine to søskende. Og hvor både Touareg og Cayenne for længst er udskiftet til mere tidsvarende biler, er det altså først nu at Audi finder anledning til at udskifte kolossen.

 

Det mest bemærkelsesværdige ved nyheden, udover det mere strømlinede udseende, er den lavere vægt. Audi har skåret 325 kg blæver af - nogenlunde det samme som tre baby-elefanter. Det har samtidig betydet en betydelig forbedring af brændstofforbruget.

Se også: Ny RS3 med en super-motor

Audi skal dog nok ikke regne med at miljøaktivister til at klappe i hænderne. For en miljøbil kan man vist stadig ikke kaldet Q7, selvom hybrid-versionen siges at opnå 59 km på literen og have en elektrisk rækkevidde på 55 km.

Nogen letvægter er nyheden langgfra med en egenvægt, der begynder ved to tons (3,0 TFSi: 1970 kg). Alligevel er den lettest i klassen - og ifølge Audi samtidig den mest rummelige. Den nye Q7 er 3,7 cm kortere, 1,5 cm smallere, men har 2 cm mere plads til knæene i bagsædet. Bilen er bygget af både stål og aluminium, som Audi er ved at have for vane.

 

Den nye Q7 får desuden æren af, at have de mest moderne multimedie, komfort- og sikkerhedssystemer i VW-gruppen.

Audi Q7 sætter ifølge Audi nye standarder inden for betjening, infotainment, connectivity og førerassistentsystemer. Audi smækker den nye og stærkt forbedrede anden generation af af Audis MMI-system i bilen, som også får digital instrumentering ligesom den nye TT'er. Til glæde for ungerne i bagsædet kan Q7 fås med "Audi tablet" til bagsædepassagererne. En anden nyhed er smartphone-integration af. Den nye Audi Q7 kan som en af de første biler i verden fås med Google Android Auto og Apple Carplay. Så spørgsmålet er om du overhovedet får tid til at køre bilen?

 

Hvis du får det, kan du formentlig se frem til en superkomfortabel oplevelse.

Mindste motor er en opdateret, Euro6-udgave af koncernens 3-liter diesel med 272 hk. Skal du have benzin-udgaven kan du til en start vælge Audis 3 liter TFSI-motor med 333 hk - med den klarer Q7 de første 100 km i timen på 6,1 sekunder. Det med forbruget skal du nok ikke spekulere for meget over. Audi undlader faktisk selv at nævne tallet i deres egne tekster, men EU-tallet er 12 på literen. Regn med 8-9 på literen.

Senere dukker en dieselhybrid med 373 hk, en light-udgave af 3,0 dieslen med 218 hk og måske en 2,0 TFSI med 252 hk.

Gearkassen er en 8-trins tiptronic - en moderne udgave af en omformer-gearkasse, som giver mulighed for friløb, når du vil køre økonomisk.

Q7 er altid firehjulstrukken. Et nyt og lettere mellemdifferentiale kobler automatisk til og fra hvis du skulle komme i uføre på dårlige veje.

Audi Q7 er formentlig i Danmark i slutningen af sommeren 2015 til priser fra omkring 1,3 million kroner - er vores gæt.

1 af 3 Audi Q7 er stort set samme størrelse som forgængeren, men den ser mindre ud
2 af 3 Førerpladsen er komplet omdesignet i samme stil som den nye TT'er med digitalinstrumenter. Tjek temperatur-reguleringerne, der sidder i luftdyserne
3 af 3 Den nye Audi Q7 er lettet med hvad der svarer til tre babyelefanter - 325 kg i forhold til forgængeren
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere