Baby-Opel til under 100.000 kr.

Minibilen Karl er 35 cm kortere end Corsa, og vil kunne købes til under 100.000 kr.

Karl er ca. 34 centimeter kortere end den nye Corsa, men har op til fem siddepladser
Karl er ca. 34 centimeter kortere end den nye Corsa, men har op til fem siddepladser

VW har én, Skoda har en, Toyota har en - ja faktisk har stort set alle mærker på det europæiske marked en mikrobil i klassen under Polo-klassen.

Men indtil nu har Opel ikke sådan for alvor satset på den ende af bilmarkedet. Den lille Adam er f.eks. mere smart end billig. Men nu kaster Opel sig ind i kampen om et marked, som nogen vil sige blev grundlagt af Renault med deres lille "one-box" Twingo i 1992 og siden hen har udviklet sig til et marked med 24 bilmodeller med et salg på cirka 2 mio. biler i Europa.

Med Karl får Opel for første gang en billig minibil i A-segmentet, der i de senere år har stået for en tredjedel af bilsalget i Danmark. Med en forventet startpris på under 100.000 kr. regner Opel Danmark da også med, at Karl vil blande sig i kampen om de bilkøbere, der leder efter en billig løsning på deres transportbehov.

Karl får en nyudviklet tre cylindret motor på 1,0 liter. Det er samme motortype, der allerede findes til ADAM og den nye Corsa – dog uden turbo og med en ydelse på 75 hk i Karl.

Bilanmeldelser Opel Astra uden støv på

Stor i sin klasse
Karl måler 3,68 meter og har dermed næsten samme længde som ADAM, og den er 34 centimeter kortere end den nye Corsa, og faktisk hele 14 cm længere end VW Up.

Sikkerhedsudstyret på Karl omfatter ud over gængse ting som ABS og ESC også Hill Start Assist, der forhindrer bilen i at rulle tilbage ved start op ad bakker. Og så er det muligt at tilkøbe advarsel for vognbaneskift, lygter der oplyser vejbanen til højre eller venstre for bilen, når blinklyset aktiveres, og fartpilot med fartbegrænser. Sidder pengene løst, kan du tilkøbe udstyr som et opvarmet rat eller noget så sjældent i 2014 som et soltag. Opels fikse multimedie-system Intellilink, hvor det er muligt at vise for eksempel navigation fra ens Apple- eller Android smartphone bliver også en option.

Den nye Mikrobil er døbt Karl efter den ene af Adam Opels sønner, og lanceres i foråret 2015 i det meste af Europa, og Danmark bliver et af de første lande, hvor Karl kommer til salg.

Karl har samme tekniske platform som den kommende Chevrolet Spark. Karl kommer i 2015 til at erstatte den nuværende Opel Agila.

 

1 af 3 Karl får den helt nyudviklede 1,0 liters motor på 75 hk.
2 af 3 Karl bliver mere frisk og moderne i indretningen.
3 af 3 Karl er ca. 34 centimeter kortere end den nye Corsa, men har op til fem siddepladser
0 kommentarer
Vis kommentarer