Bank til Tesla: Fransk mastodont sikrer lynhurtig ladetid

Den franske PSA-koncern har ambitiøse planer om at bygge elbiler med en teknologi, der kan tæske Tesla

PSA-koncernen med peugeot og Citroën i spidsen satser på elbiler i fremtiden med teknologi, der kan banke Tesla. (Foto: PSA)
PSA-koncernen med peugeot og Citroën i spidsen satser på elbiler i fremtiden med teknologi, der kan banke Tesla. (Foto: PSA)

12 km rækkevidde i minuttet – så hurtigt skal det gå at få strøm på batteriet på Peugeot og Citroëns (PSA) nye elbiler, som introduceres allerede i 2019.

Selvom det stadig ikke er helt så hurtigt som at fylde tanken med diesel eller benzin, så er det stadig markant hurtigere end Teslas 'Supercharger'. På 30 minutter lover Tesla op til 273 kilometer, men den banker PSA altså med 360 kilometer.

PSA satser hårdt på alternative drivmidler og vil introducere fire nye elbiler frem mod 2021, som skal have en rækkevidde på op mod 450 kilometer.

Elbilerne skal bygges på en nyudviklet platform, og de mange millioner, det koster at udvikle den, skal til dels finansieres af den kinesiske producent Dongfeng Motors, som også får rettigheder til platformen.

Dieselgate og hybriderne
Elbilerne har igen fået vind i sejlene, efter at VW-skandalen har sendt en chokbølge gennem de europæiske bilproducenter.

Troen på dieselmotorer er faldet, og køberne søger i højere grad i andre retninger, og der vil PSA være klar med en palet af benzin-, hybrid- og elbiler.

Derfor opruster det franske firma også med en række af nye plugin-hybrider.

Fra 2019 vil vi se de første plugin-hybridmodeller, som kan forbedre forbruget i bykørsel med op til 40 procent sammenlignet med traditionelle brændselsmotorer.

Hybridmodellerne skal faktisk bygges på den samme platform som eksempelvis den nuværende Peugeot 308, men PSA lover, at batteri og elmotor ikke vil optage ekstra plads.

Som trumfkort lover PSA tilmed en rækkevidde på 60 km alene på strøm. Det svarer til en fordobling i forhold til den nuværende generation af plugin-hybrider.

Mercedes har allerede eksperimenteret med elbiler – bl.a. med denne Mercedes B-Klasse Electric Drive fra 2015. Nu går de for alvor ind i kampen mod Tesla. (Foto: PR) Bilnyheder Stor satsning: Sådan vil Mercedes jorde Tesla

1 af 3 PSA vil bygge både MPV- og crossover-modeller, som skal være batteridrevne. (Foto: PSA)
2 af 3 Den platform, som Peugeot bruger til at bygge eksempelvis 308, har allerede plads til en hybriddrivlinje, som den, der ses her. (Foto: PSA)
3 af 3 PSA-koncernen med peugeot og Citroën i spidsen satser på elbiler i fremtiden med teknologi, der kan banke Tesla. (Foto: PSA)
6 kommentarer
Vis kommentarer