Annonce:
Annonce:

Betalingsring: Oslo femdobler afgiften

Fremover kommer det til at koste op mod 160 norske kroner at køre ind til Oslo på dage med akut forhøjet forurening. Samtidig bliver den offentlige transport gratis

Denne norske video viser, hvad bompengene i Oslo bliver brugt på. (PR video)
Annonce:
Følg Biler

Lokalpolitikerne i Oslo vedtog onsdag aften at femdoble prisen for at køre ind i byen til 160 norske kroner (cirka 130 danske kroner). Femdoblingen vil dog kun træde i kraft på dage med akut forhøjet luftforurening.

- Jeg er glad for at et bredt flertal i bystyret støtter forslaget. Jeg håber ikke, vi kommer i en situation, hvor vi må femdoble bompengene, men hvis alternativet er, at tusindvis må holde sig indendøre på grund af farlig luft, mener vi, det er et nødvendigt tiltag, siger Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne til Aftenposten.

Alternativet var at forbyde dieselbiler, men det kan nu undgås - bare chaufføren punger ud.

- Tiltaget er bedre end et totalforbud mod dieselbiler. For nu har man stadig muligheden for at køre ind i Oslo mod at betale en højere pris, siger Eirik Lae Solberg fra partiet Høyre.

Vedtagelsen af forslaget betyder samtidig, at den offentlige transport vil være gratis i Oslo og Akershus på de dage, hvor afgiften skyder i vejret. Og fra vinteren 2017-2018 er det meningen, at benzinbiler og miljøvenlige lastbiler slipper for at betale ekstra. I dag slipper elbiler for at betale bompenge i Oslo.

Oslo oplevede tilbage i januar fire dage med akut forhøjet luftforurening, hvor der blev indført dieselforbud. Sidst, det skete, var under vinteren 2010-2011, skriver Aftenposten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: