Annonce:
Annonce:

Bilfestival smidt på porten: Her er den nye hjemmebane til DHB

Nye ejere og nye racerløb er allerede på plads – nu skifter Danmarks Hurtigste Bil også til nye rammer. Men det er ikke frivilligt.

Danmarks største drengerøvsfest. (Foto: Anders Berner)
Annonce:
Følg Biler

Danmarks Hurtigste Bil er navnet på landets største bilfestival, som altid finder sted på Flyveplads Vandel midt i Jylland. Eller det vil sige, at det plejede altid at finde sted i Vandel. Ejerne af selve flyvepladsen har nemlig smidt DHB på porten.

Motorsport og mandehørm: Danmarks Hurtigste Bil skifter ejer

DHB-arrangementet har ellers gennem knap 20 år været en tilbagevendende begivenhed på den midtjyske flyveplads. Siden 1998 er den store bilfestival løbet af stablen i Vandel hele 17 gange, mens det også et enkelt år undervejs har været afholdt i Padborg.

Annonce:

Og netop den sønderjyske by nær grænsen kommer til at spille en central rolle for fremtidens DHB. I forvejen har Driftforeningen bag Padborg Park overtaget ejerskabet af den store bilfestival med intentionen om at fortsætte traditionen i Vandel. Men den nye drejning i sagen har betydet, at DHB fremover bliver afholdt på den sønderjyske racerbane.

Unik racer fundet i lade efter 40 år: Så meget er den værd i dag

- Det var lidt af et chok, da vi fik nyheden, men vi har arbejdet hårdt på at redde DHB, og det er nu lykkes med en aftale med Padborg Park, så vi kan holde fast i den samme weekend, siger Holger Møller-Nielsen, der er repræsentant for driftforeningen Padborg Park.

Fremover bliver det her på Padborg Park, at den store bilfestival finder sted. (Foto: Padborg Park)
Fremover bliver det her på Padborg Park, at den store bilfestival finder sted. (Foto: Padborg Park)
 

Som vi tidligere har skrevet, vil gæsterne ved næste års DHB kunne se frem til flere nye racerløb i forbindelse med arrangementet, og ifølge Holger Møller-Nielsen vil der ikke blive ændret på det, selvom lokationen skifter.

Ingen quarter mile-dyst
Ifølge DHB-ejerne er det Bregentved Gods, som ejer Flyveplads Vandel, der har opsagt kontrakten. Godsforvalter Anders Dolmer er dog ikke interesseret i at uddybe nærmere, da vi fanger ham på telefonen:

Annonce:

- Vi har egentlig været glade for et godt samarbejde med DHB, men vi har ikke kunnet nå til enighed om en ny kontrakt. Det er et grundlæggende spørgsmål om pris og om vilkår, lyder den korte melding fra godsforvalteren.

Topløs Mercedes holder dig godt varm om vinteren

En af konsekvenserne af at rykke arrangementet til Padborg Park er, at det ikke bliver muligt at køre det klassiske 402 meter-race. Derfor kan bilerne på den sønderjyske asfalt kun dyste på den halve distance.

Til gengæld kan gæsterne glæde sig over, at det bliver væsentligt hurtigere at smutte over grænsen og hente billige bajere til festlighederne.

Arrangørerne bag DHB har oprettet en side på Bilgalleri.dk, hvor man som gæst eller deltager ved arrangementet kan få praktiske informationer om de nye ændringer.

Vejdirektoratet: Sådan undgår du kø i juledagene

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: