Bilkøberne trykkede på bremsen i marts

Bilsalget faldt otte procent i marts sammenlignet med måneden før. Set over de seneste år er det dog steget

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Salget af nye personbiler fik et lille knæk i marts måned, hvor den opadgående tendens stoppede og blev afløst af et sæsonkorrigeret fald på 8,1 procent i forhold til måneden før.

Det viser Danmarks Statistiks månedlige oversigt over antallet af nyregistrerede motorkøretøjer.

Det var både de private husholdninger og erhvervet, der holdt igen med tilbagegang på henholdsvis 5,7 procent og 11,4 procent.

Men ser man på det lidt større billede, er der ingen umiddelbar grund til at tro, at salget for alvor er på vej ned igen.

I første kvartal blev der trods de svage tal for marts solgt 1,2 procent flere biler end kvartalet før, og sammenligner man med første kvartal sidste år, er der tale om en stigning på 6,3 procent i faktiske tal.

Til gengæld har elbilsalget det meget svært, efter at der blev taget hul på udfasningen af afgiftsfritagelsen ved nytårstid.

Ud af de 3900 eldrevne biler, der er solgt i Danmark det seneste år, er blot de 120 af dem indregistreret i 2016. Det svarer til blot tre procent.

Tallene fra Danmarks Statistik viser i øvrigt også, at privatleasing bliver mere og mere populært.

2049 af de 11.117 biler, der blev indregistreret i marts, var leasede, og der svarer til en fremgang på 38 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer