BMW's mindste muskelbundt rammer 270 km/t

Nu er sløret endelig løftet for den nye BMW M2 med seks cylindre, baghjulstræk og benhård sportsundervogn

Man skal ikke kigge længe på den nye BMW M2, før det står klart, at der er tale om et nyt medlem af M-familien – BMW's særlige sportsmodeller. Den lave front med de store luftindtag, den karakteristiske M-grill, de 19” store alufælge og den skarpe bagende med dobbelt-udstødning er tydelige tegn på, at dette er særdeles potent tysker.

Men biler skal trods alt ikke kun vurderes på det ydre, så lad os tage et kig på M2'erens indre.

Besøg bag rattet
Hvis du får adgang til en BMW M2, kan du begynde med at spænde dig godt fast i sportssædet, som tilsyneladende giver masser af støtte. Herfra har du udsigt til en kabine, der er præget af Alcantara, diskrete blå syninger og det eksklusive M-logo integreret adskillige steder.

Hvis din Tesla er mindre end et år gammel, kan du nu betale for en opdatering, der gør bilen næsten helt selvkørende. (Arkivfoto: Christian Schacht) Bilnyheder - 15. okt. 2015 - kl. 11:53 Software-opdatering: Nu kan Tesla køre selv

Trykker du på start-knappen, vækker du den nyudviklede rækkemotor med seks cylindre, der ved hjælp af to turboer leverer hele 370 hestekræfter, når nålen i omdrejningstælleren rammer de 6500 omdrejninger.

Sulten slæde
Bilen er udstyret med en dobbeltkoblingsgearkasse, som selv fordeler kræfterne optimalt ud på de syv gear, men hvis du insisterer på at styre det selv, kan du med palerne bag rattet skifte op og ned i gearene på brøkdele af et sekund. Det betyder også, at maskineriet fra stående start kan bringe dig op på 100 km/t på blot 4,3 sekunder.

Det er en særlig Polestar-version af Volvo S60 med 400 hk, der næste år gør sin entré i FIA WTCC. (Foto: PR) Bilnyheder - 14. okt. 2015 - kl. 20:00 Vild Volvo vil vinde verdensmesterskab

Topfarten er – ligesom de fleste andre tyske bilmodeller – begrænset til 250 km/t. Men fartbegrænsningen kan hæves til 270 km/t, hvis man tilkøber en særlig pakke, der inkluderer et kørekursus.

Forbruget er til gengæld ikke begrænset. Her kan du bare give los. Men hvis du af en eller anden årsag skulle overveje at køre økonomisk, skulle bilen teoretisk set kunne køre ca. 12 km/l, hvilket trods alt er pænt for så sportslig en model med seks sultne cylindre.

Bilen til banen
At BMW M2 er en rigtig banemaskine understreges af en række nye funktioner. Foruden de rent tekniske detaljer som aktivt elektronisk differentiale, justerbar servostyring og letvægtsaksler i aluminium har bilen nemlig også nogle helt nye tangenter at spille på.

Da skandalen begyndte at rulle, kostede det Martin Winterkorn pladsen som administrerende direktør i Volkswagen-koncernen. Nu kan modeller som som Coupé GTE (som ses i baggrunden) måske også være truet på eksistensen. (Arkivfoto: Jochen Luebke) Bilnyheder - 13. okt. 2015 - kl. 10:37 Disse bilmodeller kan dø i VW-krisen

Du kan eksempelvis få indbygget en GoPro-funktion, som gør det muligt at lave videooptagelser direkte fra førersædet, når du giver den gas på racerbanen. Og hvis du sætter vennerne til vægs og slår banerekord, kan du let dele det via e-mail eller Facebook direkte fra infotainment-systemet i bilen. Dette er dog ekstraudstyr, ligesom dobbeltkoblingsgearkassen. Men herudover skulle udstyrsniveauet efter sigende være pænt.

Prisen på en BMW M2 uden ekstraudstyr ligger på lige under én million kroner.

1 af 6 BMW M2 kommer på danske plader til at koste lige under 998.700 kr. (Foto: PR)
2 af 6 De 19 tommer store fælge er - ligesom det meste af undervognen - lavet af aluminium. (Foto: PR)
3 af 6 0-100 km/t tager blot 4,3 sekunder med dobbeltkoblingsgearkassen og Launch Control. (Foto: PR)
4 af 6 BMW lægger ikke skjul på, at det er en M-version. Det karakteristiske M-logo er integreret mange steder på bilen. (Foto: PR)
5 af 6 Ser du en BMW M2 bagfra, kan du genkende den på udstødningerne. (Foto: PR)
6 af 6 Når man ser den nye BMW M2, er man ikke i tvivl om, at den er en del af den legendariske M-familie. (Foto: PR)
30 kommentarer
Vis kommentarer