Boom i bilsalget: Årets bil står stærkt

Med en titel som Årets Bil i både Danmark og Europa har Astra hevet salgstallene hos Opel gevaldigt i vejret

Med introduktionen af Astra Sports Tourer forventer Opel at styrke salget yderligere på det danske marked. (Foto: PR)
Med introduktionen af Astra Sports Tourer forventer Opel at styrke salget yderligere på det danske marked. (Foto: PR)

Opel Astra har nydt stor succes – både i Danmark og resten af Europa – siden den blev introduceret i slutningen af 2015. En titel som Årets Bil i Danmark og sidenhen som Årets Bil i Europa har hjulpet Astra gevaldigt på vej.

De fornemme titler er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med stor succes. Før Astra vandt Opel senest titlen som Årets Bil i Danmark i 2012, hvor hybridbilen Ampera løb med sejren. Men den store hybridmodel blev en decideret fiasko.

Hvis du skal sælge din brugte bil, er der en række detaljer, du bør være opmærksom på. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder Fem fejl der får din bil til at falde i værdi

Men en pris på omkring 600.000 og en meget begrænset rækkevidde på 60 kilometer ved kørsel på el gjorde Ampera så svær at sælge, at der i Danmark blot kom plader på cirka 35 styk.

Opturen fortsætter
Historien er dog en helt anden med Opel Astra. Adskillige hundrede modeller kører allerede på de danske landeveje, og på europæisk plan hitter den kompakte familiebil i endnu højere grad.

Sammen med mikrobilen Karl og minibilen Corsa er salget af Opel i Danmark gået hele 45 procent frem i årets tre første måneder sammenlignet med samme periode sidste år. 

Sådan så den historiske Porsche 911 ud, da en samler fandt den i USA for få år siden. (Foto: PR) Bilnyheder Se billederne: Historisk Le Mans-Porsche fra 1972 genoplivet

Dermed er Opel det hurtigst voksende mærke blandt de ti mest solgte mærker og er med en markedsandel på 5,7 procent rykket frem på sjettepladsen på den danske top ti.

Og eventyret er tilsyneladende langt fra slut. Fra midten af april lander Opel Astra i stationcar-versionen, og den forventes at kunne trække yderligere markedsandele fra konkurrenterne.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3

28 kommentarer
Vis kommentarer