Annonce:
Annonce:

Brintbil: Kører over 700 km på en tank og udleder kun vand

Honda Clarity er navnet på en ny brintbil, der med stor rækkevidde gør den nye teknologi interessant på det danske marked

Hondas nye brintbil er netop blevet præsenteret på Tokyo Motor Show. (Foto: PR)
Hondas nye brintbil er netop blevet præsenteret på Tokyo Motor Show. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Der er masser af spændende nyheder fra Tokyo Motor Show for tiden, men en af de mest interessante nyheder for de danske bilister må nok være Clarity fra Honda, der netop er præsenteret på den store bilmesse. Allerede i 2016 lander den i Europa.

Honda Clarity er en brintbil, som med en rækkevidde på mere end 700 kilometer på en enkelt tank overgår mange benzin- og dieselbiler. Dermed overgår den også brintbilen Toyota Mirai, som med 500 kilometer pr. tank ligger en anelse lavere.

Danmark er foregangsland
Toyota Mirai er netop blevet introduceret på det danske marked som det første land i verden. Et relativt bredt netværk af tankstationer og en foreløbig afgiftsfritagelse af brintbilerne har gjort det interessant at lancere bilen netop her.

Koncept: Mazda genopliver underlig motor i ny sportsvogn

Annonce:

Og rent faktisk bliver Danmark sandsynligvis blot et af få lande, hvor man vil kunne se Toyota Mirai på vejene, da der her er en fin kombination af et lille marked, hvor et eventuelt svigtende salg ikke vil få de store konsekvenser, samtidig med at infrastrukturen for brintbilerne er særdeles fordelagtig sammenlignet med andre lande.

Konkurrencedygtig teknik
Netop af disse årsager er det heller ikke usandsynligt, at vi også får fornøjelsen af Honda Clarity på det danske marked, og fordelene er til at få øje på. Ud af udstødningen på en brintbil kommer der nemlig kun vand, så der er ingen luftforurening forbundet med at køre i en brintbil, hvis brinten vel at mærke er produceret ved hjælp af grøn energi.

Militærbil til gaden: Modstår skud og tanker 150 liter

Og selvom en brintbil er god for luften og ikke udleder skadelige partikler, betyder det ikke nødvendigvis, at man skal gå på kompromis med køreglæden. Eksempelvis yder motoren i Honda Clarity 130 kW, hvilket svarer til 176 hestekræfter, så der skulle være rig mulighed for at få et smil på læben, når man træder på speederen.

Annonce:

Her kan du tanke brint på bilen
Samtidig er bilerne meget støjsvage, og med en rækkevidde på over 700 km kan de moderne brintbiler sagtens konkurrere med de traditionelle biler på dette punkt. Og i modsætning til elbiler, som skal bruge relativt lang tid på at lade op, så tager det kun et par minutter at fylde brint på bilen.

Må motorcykler køre mellem biler i kø? Her er svaret

Lige nu kan du tanke brint i Aalborg, Holstebro, Vejle, Køge, Gladsaxe, København S og Korsør. I løbet af 2016 vil yderligere fire brinttankstationer i henholdsvis Herning, Esbjerg, Kolding og Aarhus blive etableret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: