Annonce:
Annonce:

Bubber: - Kørte om kap med politiet

Dyr lærestreg: Tv-vært Bubber måtte generhverve kørekortet og sælge sin Golf efter et kapløb med en civil politibil

58-årige Bubber blev for alvor et kendt ansigt i 1990'erne i programmet 'Bubbers Badekar'. Arkivfoto: Henning Hjorth
58-årige Bubber blev for alvor et kendt ansigt i 1990'erne i programmet 'Bubbers Badekar'. Arkivfoto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Biler

- Interesserer du dig for biler?

- Jeg har altid været glad for biler, men jeg interesserer mig ikke helt så meget for dem som før i tiden. Måske fordi jeg har været så heldig at udleve de bildrømme, jeg har haft.

- Jeg har haft en Porsche, mit yndlingsmærke, og jeg har brændt benzin af i ‘Zulu Djævleræs'. Bare to ting, jeg har været privilegeret af at have mod til at prøve bag et rat.

- Har du haft mange biler?

- Jeg har haft en del. Der var engang, hvor det bedste, jeg vidste, var at skifte bil en gang om året, så jeg har haft mange fede biler.

Bubber

  • Har det borgerlige navn Niels Christian Meyer

  • TV-vært, der har vundet flere priser.

  • Er i foråret aktuel i Cirkus Arena sammen med medvært Julie Berthelsen.

- Kan du huske den første?

- Om jeg kan. Den første var en grøn Golf 1’er. Jeg var lige fyldt 19 år, og det første, jeg gjorde, var at sende den til en autolaker, som malede den sort og blank.

Annonce:

- Jeg var blevet gode venner med en skrothandler ude på Vibevej, som ville hjælpe mig med at skifte sæderne ud med sådan nogle fede flysæder. Problemet var dog, at de var for høje, så vi måtte flå gulvet op og svejse dem direkte på bunden. Derfor kunne man ikke indstille dem, så de var kun indstillet til mig.

- Jeg fik desuden hævet førersædet fem centimeter over passagersædet, så jeg sad lidt højere. Den viste sig at være svær at komme af med bagefter.

Arkivfoto: Ömer Haktan Bulut/Unsplash
Arkivfoto: Ömer Haktan Bulut/Unsplash
 

- Hvor længe havde du den?

- Måske halvandet år. Så fik jeg mulighed for at købe en Range Rover, derefter fulgte en nyere model af en Range Rover, og så en VW Boble cabriolet i hvid. Den var så charmerende, og så fik jeg syet en ny kaleche i matsort lærred hos en sadelmager.

- Omkring det tidspunkt, vi havde små børn, fik jeg muligheden for at købe en Golf VR6 Turbo. Dugfrisk fra fabrikken med lige under 200 heste, og så fik jeg pillet alle synlige mærker af, så folk virkelig gjorde store øjne, når den så pludselig sagde ‘wrum’.

- Hvorfor skilte du dig af med den?

- Jeg mistede kortet i en rigtig tarvelig sag.

- Hvad skete der?

Annonce:

- Det er mange år siden nu, men på vej hjem til Sjælland, lige efter broen, begyndte en BMW at ligge og overhale mig. Det var sent, så vejen var tom, så jeg overhalede ham - men så overhalede han mig igen.

- Sådan fortsatte det et par gange, indtil han satte de blå blink på. Jeg havde kørt om kap med politiet. ‘Du skal jo ikke lade dig provokere’, sagde politimanden til mig, og det glemmer jeg aldrig, for det var så tarveligt.

- Skulle du så generhverve kortet?

- Ja, og jeg endte også med at sælge Golf’en. Det var dyre lærepenge. Problemet var, at jeg havde taget kortet, da jeg var på udveksling i USA som 18-årig.

- Dengang kunne man få det ombyttet til et dansk uden at skulle op til en prøve. I USA kostede det otte dollars, og man skulle ikke andet end at sætte et par krydser, så jeg var lidt på herrens mark, da jeg pludselig skulle lære teorien på dansk. Det var det rene volapyk.

Hvad kører du i dag?

- Vi har to biler. En Discovery Land Rover og en Mercedes SLK til om sommeren. Den kan man nemlig tage taget af på.

Arkivfoto: Jyllands Posten
Arkivfoto: Jyllands Posten
 

- Kørte du i fede biler i USA?

Annonce:

- Det gjorde jeg. Der var en parade af fede biler hver dag foran High School, men jeg har aldrig forstået fidusen ved amerikanerbiler. Det har jeg sat mig for at undersøge nu.

- Hvordan vil du det?

- Hen over sommeren skal jeg optage en programserie til DK4 om kulturen bag amerikanerbilerne. Der er jo et kæmpe community bag de fede biler, men hvad er det, de kan, og hvorfor dyrker man dem? Derfor har jeg skaffet en Oldsmobile Rocket fra 1953, en rigtig amerikaner-øse i hvid og grøn, som skal sættes totalt i stand med originale dele.

- Så jeg håber at komme ind under huden på miljøet bag og finde ud af, om jeg er gået glip af noget, og måske falde for livsstilen, inden det er for sent. Det er nogle benzinslugere, og det er jo en uddøende race.
 

Der er rigtig mange penge at spare på den helt rigtige finansiering af bilkøbet. Bliv klogere lige her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: