Dårlige salgstal: Maserati trykker på pause-knappen

De seneste år har Maserati haft stor succes med Quattroporte og Ghibli, men nu er efterspørgslen faldet, og den italienske bilproducent sætter produktionen på standby

Maserati Ghibli er en af de modeller, der har været med til at sikre de seneste års succes for det italienske luksusmærke. Men nu er efterspørgslen begyndt at falde. (Foto: PR)
Maserati Ghibli er en af de modeller, der har været med til at sikre de seneste års succes for det italienske luksusmærke. Men nu er efterspørgslen begyndt at falde. (Foto: PR)

Mens Maserati i begyndelsen af 00'erne og i løbet af finanskrisen var hårdt presset på økonomien på grund af et snævert modelprogram og et nærmest ikke-eksisterende salg, har de seneste modeller sikret en mangedobling af salget af det eksklusive bilmærke fra Italien.

Da skandalen begyndte at rulle, kostede det Martin Winterkorn pladsen som administrerende direktør i Volkswagen-koncernen. Nu kan modeller som som Coupé GTE (som ses i baggrunden) måske også være truet på eksistensen. (Arkivfoto: Jochen Luebke) Bilnyheder - 13. okt. 2015 - kl. 10:37 Disse bilmodeller kan dø i VW-krisen

Den nye Ghibli-model gav mærket et salgsboost, men i årets andet kvartal faldt salget med 13 procent, hvilket især skyldes sårlige salgstal på det kinesiske marked. Den nuværende nedgang i salget betyder, at der bliver produceret flere Maseratier, end der er kunder til. Derfor har den italienske producent valgt at indstille produktionen fuldstændigt i en hel uge i begyndelsen af november.

Venter på Levante
En uges pause i produktionen kan virke harmløs, men den påvirker de mere end 2000 ansatte på fabrikken i udkanten af Torino, og der er ikke udsigt til, at udviklingen vender foreløbigt, medmindre den kommende SUV fra Maserati, der har fået navnet Levante, bliver en overraskende stor succes, når den kommer på markedet i løbet af næste år.

Se også: Mistænkt for røveri: Flygtede i Uber-taxi

Driftsoverskuddet hos Maserati er ifølge svenske Teknikens Värld faldet med 30 procent i årets andet kvartal på grund af den faldende efterspørgsel, og så sent som i september foretog producenten en lignende spare-manøvre, da produktionen også da blev indstillet i en hel uge.

16 kommentarer
Vis kommentarer