Danmark eller Sverige? Her kører bilisterne mest råddent

Biler og veje bliver mere og mere sikre, men der sker stadig alt for mange ulykker – her kan du se, hvor i Skandinavien der er størst risiko for at komme galt af sted i trafikken

Vi har det varmeste klima blandt de skandinaviske lande, men det gør ikke nødvendigvis vejene mere sikre. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Vi har det varmeste klima blandt de skandinaviske lande, men det gør ikke nødvendigvis vejene mere sikre. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Antallet af ulykker og dræbte eller svært tilskadekomne i trafikken på de danske veje er dalet de seneste mange år.

Højere sikkerhed i bilerne kan tage en stor del af æren, men også sikkerhedsforanstaltninger som autoværn og rundkørsler har formodentlig også haft indflydelse på den positive udvikling.

Bagenden prydes af en fast hækspoiler og to store ovale afgangsrør. (Foto: PR) Bilnyheder 400 hk i Audis nye bombe - så hidsig er den

Men selvom udviklingen går i den rigtige retning, kommer tusindvis af danskere fortsat til skade i trafikken hvert eneste år.

Skandinavisk sammenligning
En ulykke er naturligvis altid en ulykke for meget, men hvordan klarer de danske bilister sig sammenlignet med vores skandinaviske naboer?

Den svensk avis Expressen har set på tallene for ulykker registreret hos politiet. Tallene viser, at der for hver 100.000 indbyggere i Norge sker 2,4 ulykker om året. Sverige ligger en anelse højere med 2,6 ulykker.

Model 3 på billedet her bliver med en forventet dansk pris på et stykke under en halv mio. kroner næppe allemandseje, men det kan den næste bil i rækken meget vel blive. (Foto: PR) Bilnyheder Tesla lover svinebillig Model 4

Det kunne være nærliggende at forestille sig, at Danmark med langt færre snedage og et generelt mildere klima klarer sig langt bedre i ulykkesstatistikken. Men det er absolut ikke tilfældet.

Antallet af ulykker pr. 100.000 indbyggere ligger nemlig på hele 3,1.

Rådet for Sikker Trafik mener, at man skal differentiere hastighedsgrænserne, så farten kan sættes op på udvalgte strækninger. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard) Bilnyheder Trafikråd: Fartgrænser giver ingen mening

Dermed sker der altså væsentligt flere ulykker på de danske veje i forhold til befolkningstallet, og vi indtager således en trist sidsteplads i Skandinavien.

Så hvis du eksempelvis har planer om at tilbringe din næste ferie bag rattet på din bil, kan det altså anbefales at komme ud af landet – væk fra de danske veje – og i stedet tage en tur på de mere sikre asfaltstykker hos vores skandinaviske naboer.

718 Cayman og 718 Cayman S kan bestilles nu. Modellen introduceres i løbet af efteråret i Danmark. (Foto: PR) Bilnyheder Tjek prisen: Ny Porsche klar til Danmark

59 kommentarer
Vis kommentarer