Dansk elbil slår verdensrekord

Verdens hurtigste elbil er dansk - to fætre sætter Tesla til vægs med deres eget garageprojekt

For otte år siden begyndte to fætre at eksperimentere med nogle batterier og en scooter. Nu har de skabt verdens hurtigste elbil.  Foto: PR
For otte år siden begyndte to fætre at eksperimentere med nogle batterier og en scooter. Nu har de skabt verdens hurtigste elbil. Foto: PR

Det var intet mindre end en verdensrekord, der blev sat, da det danske dragracing team ’True Cousins’ for nylig testede deres hjemmelavede elbil på Malmö Raceway.

Tidligere på året gik et andet rekordforsøg på dansk grund i vasken, da Hans-Henrik Thomsen og Glenn E. Nielsen forsøgte at tilbagelægge 1/8 mile – eller hvad der svarer til 201 meter – på den hurtigst mulige tid.

Se også: VW ikke alene: Her er fem af bilhistoriens største skandaler  

Efter en ellers vellykket start skred den lynhurtige elbil ud og endte dybt begravet i en rapsmark.

Otte års slid
Heldigvis kom ingen til skade ved ulykken, og bilen stod også til at rede, så i lørdags var de klar til at gøre endnu et forsøg.

Efter i alt otte års arbejde i en garage i Hvidovre lykkedes det denne gang de to fætre at slå den hidtil hurtigste tid sat i verden for elektrisk drevne biler.

Ny verdensrekord
I deres selvbyggede elbil, TC-X kørte de tiden 5,7465 sekunder over distancen 201 meter. Dermed slog de en to år gammel rekord fra USA, som lød på 5,9566 sekunder.

En gruppe Tesla-ejere mener ikke, at de kommer helt så hurtigt ud af starthullerne, som de er blevet lovet. (Foto: Polfoto/Niels Hougaard) Biler - 22. sep. 2015 - kl. 15:02 Sure kunder om Tesla: Leverer ikke de lovede hestekræfter  

Effekten var til lejligheden sat til 630 hestekræfter, hvilket gør præstationen endnu mere imponerende, da bilens batterier og motorer kan levere helt op til 1.200 heste.

Det betyder, at der er et stort potentiale til et nyt rekordforsøg næste år, men det kræver ifølge fætrene, at flere dele af transmissionen fra motorer til bagdæk udskiftes til stærkere komponenter.

Accelerationen svarer i øvrigt til en tid på blot 1,5 sekunder fra 0 til 100 km/t.

Tesla "go home"
Til sammenligning bruger den ellers forrygende hurtige Tesla Model S P85D 'hele' 3,0 sekunder på at nå 100 km/t.

Og efter sigende har TC-X potentiale til at komme helt ned på ét sekund. 

2 kommentarer
Vis kommentarer