Dansk mand fandt 40 Cadillacs i californisk ørken

I den californiske ørken fandt en dansk mand 40 klassiske Cadillacs, som han fik fragtet hjem - nu sælger han 24 af dem på auktion

Det var den store Cadillac model 62 Hearse rustvogn fra 1941, som fik Søren Peter Sørensen til at kigge forbi den enorme oplagringsplads i Mojave-ørkenen, hvor der gemte sig masser af bilhistorisk guld. Foto: Campen Auktioner
Det var den store Cadillac model 62 Hearse rustvogn fra 1941, som fik Søren Peter Sørensen til at kigge forbi den enorme oplagringsplads i Mojave-ørkenen, hvor der gemte sig masser af bilhistorisk guld. Foto: Campen Auktioner

De bløde former på den elegant designede Cadillac model 62 Hearse rustvogn årgang 1941 har fået kant efter årtier under den brændende sol i den californiske Mojaveørken. Det fine sand har slebet lakken og givet ekstra patina til metallet.

Men under den rustikke overflade gemmer der sig et design og et bilmærke, der dengang var noget af det mest fornemme, du kunne komme i nærheden af.

Det fænger hos Søren Peter Sørensen fra Herning og var en af grundende til, at han for en halv snes år siden i ét hug købte 40 klassiske Cadillac-biler fra 1940'erne.

En annonce for bilen betød nemlig, at han opdagede mange andre eksemplarer af de Cadillac-modeller, som i 1940'erne satte standard for teknik og bildesign under ledelse af den legendariske designchef Harley Earl.

Her er en mere klassisk firedørs-model 60 Special fra 1941. Foto: Campen Auktioner
Her er en mere klassisk firedørs-model 60 Special fra 1941. Foto: Campen Auktioner

Det var planen, at de noget hærgede biler skulle sættes i stand en for en. Men projektet var større, end køberens tid kunne række til, og nu sættes de fleste til salg igen.

Biler - 24. okt. 2015 - kl. 08:37 Se verdens vildeste skolebus

 

Søren Peter Sørensen har foreløbig solgt en halv snes stykker og beholder to biler, som han vil sætte i stand, mens resten nu sælges på auktion.

Rustvognen fra karrosseribyggeren Hearse stod på en stor oplagringsplads i Mojaveørkenen i Californien, hvor der siden 1960'erne var samlet enorme mængder af udtjente biler.

Elsker formerne
Da Søren Peter Sørensen dukkede op for at kigge på rustvognen, opdagede han de mange Cadillacs, som bare stod der skærm ved skærm, og hvor han håndplukkede de bedste.

- Jeg tænke: 'Wow, dem må jeg bare have', fortæller Søren Peter Sørensen, der ikke er i tvivl om, hvad der trækker ved Cadillac, især fra 1940'erne, hvor mærket havde en del af sin storhedstid.

- Det er designet og de runde former. Jeg elsker dem, selvom det er store kasser, siger Søren Peter Sørensen og fortsætter:

- Det var biler, som var langt forud for deres tid. De havde blandt andet motorer med overliggende knastaksler, hydrauliske ventilløftere og udstyr som varmeapparater under bænkesæderne.

Tredie generation af Cadillac Series 62 fra1948 var skelsættende. Foto: GM
Tredie generation af Cadillac Series 62 fra1948 var skelsættende. Foto: GM

Hurtigste bil på markedet
I årene under Anden Verdenskrig var produktionen lagt om til motorer til kampvogne, men den kom for alvor i gang igen i 1946, og så gik det stærkt.

Især med tredje generation af model 62 fra 1948, hvor Earl kraftigt inspireret af Lockeeds P38 Lightning jagerbomber fik indføjet små halefinner i designet, der også dækkede over en ny avanceret og forholdsvis let V8-motor, som gjorde 62’eren, der fandtes i en række varianter, til den hurtigste bil på markedet.

Se også: Hundredvis af klassikere samlet under samme tag  

Designet på den harmoniske model fra 1948 er stamfaderen til det, vi kender som den klassiske amerikanerbil. Især halefinnerne vandt hurtigt ind hos designafdelingerne ved de andre bilmærker.

Cadillac tog pokalen med Eldorado årgang 1959, hvor halefinnerne var så store som surfbrædder og fik mange til at tabe underkæben.

I 1960'ene skrumpede halefinnerne hurtigt og forsvandt snart for at stå tilbage som et symbol på de 50'ere, hvor der var en enorm tro på især teknik, fly og rumfart.

Voldsom logistikopgave
Det var en større logistisk opgave at få bilerne hjem til Herning.

Der kunne være to til tre biler i en almindelig container, hvor der også skulle være plads til alle de karosseridele, der var nødvendige for at samle hver model. I mange tilfælde følger de originale registreringsattester med.

- De mange containere fyldte nærmest en hel by. Og de blev nøje undersøgt, fordi man ikke ikke helt forstod, hvad alt det metal var, siger Søren Peter Sørensen, som fik hver bil tolddeklareret.

Bilhistorie står side om siden i den store hal i Herning, hvor de mange Cadillacs ventede på at blive renoveret. Men ejeren fik andre planer. Foto: Campen Auktioner
Bilhistorie står side om siden i den store hal i Herning, hvor de mange Cadillacs ventede på at blive renoveret. Men ejeren fik andre planer. Foto: Campen Auktioner

Han har foreløbig solgt en håndfuld af bilerne og beholder selv to, nemlig en todørs coupé model 62 fra 1941 og en Model 60 Special fra samme år, som nu skal renoveres.

Så det bliver 24 biler, der nu er sat til salg gennem Campen Auktioner. Det foregår over nettet, mens bilerne kan besigtiges i Søren Peter Sørensens lade i Herning.

Usædvanlig sag
Hos Campen Auktioner har man mange veteran- og vintagebiler på programmet. Men det er sjældent man har auktionsnumre af denne karakter på programmet.

Se også: Unik racer fundet i lade efter 40 år: Så meget er den værd i dag  

- Det er en usædvanlig samling. Det er en mulighed for folk, som er på udkig efter en Cadillac til opbygning for at komme tæt på nogle biler uden alt besværet med at skulle finde og importere dem fra USA, siger Anette Kjær, der er PR- og marketingmanager hos Campen Auktioner.

Der er ingen mindstepriser på bilerne, så man kan måske komme billigt til en Cadillac. Men projektet kræver så også en kærlig hånd og masser af knofedt.

Auktionen kører sommeren over. Sluttidspunkt kan ses på auktionshusets hjemmeside.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen