Dansk scooter-succes tiltrækker flere kunder

Der er stor interesse for den danskudviklede fragt-scooter Tripl, og de første 20 af de trehjulede køretøjer triller snart ud til kunderne

Det lille trehjulede eldrevne køretøj kan især gøre en forskel ved fragtkørsel i overfyldte storbyer, hvor der er trængsel og nogle steder forbud mod især totaktsmotorer. (Foto: Tripl)
Det lille trehjulede eldrevne køretøj kan især gøre en forskel ved fragtkørsel i overfyldte storbyer, hvor der er trængsel og nogle steder forbud mod især totaktsmotorer. (Foto: Tripl)
Følg Biler

Transport af kurer-pakker, indsamling af affald eller rullende kaffebar. Mulighederne er nærmest uendelige for den trehjulede og danskudviklede elscooter Tripl.

De første 20 eksemplarer er nu klar, og de skal fordeles til en række kunder, som omfatter speditionsfirmaet DHL, Fredericia Kommune og Peter Larsen Kaffe.

Køretøjet blev præsenteret i fjor, og ifølge Steen Meldgaard, salgschef hos Tripl, har interessen været stor fra firmaer og storbyer verden over. Og der ruller nu testkøretøjer i en række byer og lande, bl.a. i London, Barcelona og senere også i Dubai.

- Verdens storbyer har store problemer med trængsel, så her er potentialet rigtig stort, siger Steen Meldgaard.

Det trehjulede køretøj kan laste 200 kg, rumme 700 liter og har med den største batteripakke en rækkevidde på 100 km. Den lille drønnerts størrelse giver en fordel, da det lettere kan sno sig i byernes trafik, end selv en lille bil, og den fylder desuden ikke meget mere end en motorcykel ved kantstenen.

Undgå trafikkaos - løsningen er en app  

Erfarne partnere
Tripl er udviklet i Danmark og produceres af det tyske selskab Govecs, der har mange års erfaring i elscootere. Ifølge Steen Melgaard har interessen for Tripl været så stor, at firmaet kunne have solgt langt flere.

- Men vi vil gerne fordele køretøjerne, så vi kan få dem bredt så meget ud som muligt. Samtidig vil vi gerne have en langsom start, så vi kan fange eventuelle fejl fra begyndelsen, siger han.

Målet er at komme op i omdrejninger, så produktionen bliver 1.000 køretøjer om året i 2017. Tripl har blandt andet også fået henvendelser fra USA og Sydkorea, men i første omgang koncentrerer firmaet sig om Danmark, Holland og England.

Tripl koster 55.000 kr. plus moms, mens den største batteripakke ligger på yderligere 42.000 kr. plus moms.

Her styrer robot motorcykel helt selv  

Kørende kaffebar
Et dansk firma har udviklet en kompakt omformer, der kan konvertere strømmen i køretøjets batteri fra 72 volt jævnstrøm til 230 volt vekselstrøm, og som kan være aktiv i mange timer. Det er netop den funktion, Peter Larsen Kaffe har benyttet sig af. De har skabt mobile elektriske kaffebarer, der fremover vil kunne ses mange steder i landet.

Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe, ser store muligheder for kaffe og streetfood i et køretøj som Tripl, og han forklarer, hvad der fik kaffefirmaet til at se nærmere på den trehjulede elscooter.

- Det passer perfekt til de værdier, som vi står for. Du ser typisk, at de mobile kaffebarer er bygget op omkring retrokøretøjer med osende motorer. Tripl signalerer fremtiden og passer godt sammen med vores koncept med økologisk og bæredygtig kaffe, siger Lars Aaen Thøgersen.

Hvis alt går vel, forventer han, at firmaet vil have 6-10 Tripl-kaffebarer kørende i Danmark i løbet af 2016.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+