Dansker designer opsigtsvækkende Toyota

Toyota vil lancere en ny mellemklasse crossover, som bygger på konceptbilen C-HR, og er designet af danske Stephan Rasmussen

Den kommende crossover-model fra Toyota skal være et nyt design-ikon for mærket. (Foto: Newspress)
Den kommende crossover-model fra Toyota skal være et nyt design-ikon for mærket. (Foto: Newspress)

Ekstra Bladet, Frankfurt: Toyota vil gerne kendes for meget andet end snusfornuftige familiebiler, teknologi-pionerer som Prius og Mirai og måske en sportsvogn eller SUV i ny og næ.

Se også: Her skal Tesla køre som patruljevogn

Derfor barsler det japanske mærke nu med en helt ny bilmodel, der skal skabe sin egen klasse, og give det japanske mærke en ny designstil og et nyt designikon.

Den futuriske konceptbil C-HR, som netop er vist på IAA-motorshowet i Frankfurt, kommer nemlig i produktion. Den har umiddelbart noget blødere former end de kantede og high-tech-agtige Prius og Mirai, men den endelige produktionsmodel præsenteres på næste forårs motorshow i Geneve.

Dansker bag designet
Det er den unge danske bildesigner Stephan Rasmussen, som har stået for designet på den spændstige Toyota, som placerer sig størrelsesmæssigt mellem konkurrent-modeller som Nissan Juke og Nissan Qashqai, og på den måde skal skabe sin egen niche.

C-HR står for Compact High Rider, men modellen får angiveligt et andet navn før debuten.

Se også: Så meget plads er der i VW's nye SUV-hit

C-HR har fire døre, mens bagagerumspladsen endnu er ukendt. Den vil dog komme med mærkets fjerde-generations hybrid-teknologi, som netop er lanceret i den nye Prius, og angiveligt giver en brændstoføkonomi på over 30 km/l.

Hvornår produktionen går i gang, kan fabrikken ikke sige endnu.

21 kommentarer
Vis kommentarer