Denne Tesla kan bruges som båd i korte perioder

Selvom en Tesla Model S gemmer på enorme mængder strøm, kan den åbenbart sagtens klare store mængder vand i kortere perioder

På trods af store mængder elektrisk energi er en Tesla ikke så bange for vand, som man skulle tro. Foto: electrek.co
På trods af store mængder elektrisk energi er en Tesla ikke så bange for vand, som man skulle tro. Foto: electrek.co

- Vi anbefaler det absolut ikke, men Model S flyder godt nok til at kunne bruges som båd i korte perioder. Fremdrift sker ved at dreje på rattet

Sådan skriver Teslas direktør, Elon Musk, i et tweet, efter han har set en video af en modig Tesla Model S-ejer fra Kasakhstan.

Ejeren kører nemlig lige direkte gennem en tunnel fyldt med vand, og på videoen kan man se flere andre biler holdende, som om de er gået i stå på grund af vandet.

Teslaen fortsætter derimod ufortrødent, og det lader til, at noget af fremdriften klares ved, at føreren drejer fra side til side på rattet.

Du skal endelig ikke ignorere den lille lampe, der advarer om lavt AdBlue-niveau. Du kan nemlig risikere, at bilen går i stå, hvis tanken er helt tom. (Foto: Polfoto) Bilnyheder Farlig fejl: Her er advarselslampen bilejere aldrig må ignorere

Den elektriske ål
Både ejere og kritikere af Tesla har spekuleret på, om der ville gå elektrisk ål i den, når den amerikanske elbil ramte store mængder vand, som man typisk oplever under skybrud i sommermånederne.

Men i tilfældet fra Kazakstan virker det faktisk som om, Model S klarer sig bedre end de benzin- og dieseldrevne biler, der holder stille.

Forklaringen er, at alle brændselsmotorer har brug for ren luft til at brænde benzin eller diesel, og en benzinbil har tilmed brug for strøm til motoren for at aktivere tændrørerne.

Tesla Model S har derimod en elmotor, som tydeligvis er velbeskyttet mod vejr og vind, og hele batteripakken er forseglet mod elementerne, så vand holdes ude.

Det skriver electrek, som også minder om, at hverken forsikring eller bilens garanti dækker, hvis man kører gennem store mængder vand.

Du kan se videoen med Teslaen her.

Bilnyheder Vild udvikling: Tyskland vil forbyde benzin- og dieselbiler

15 kommentarer
Vis kommentarer