Det her er vanvittigt: 900 hk og guldfælge

Tyske Prior Design hiver 200 ekstra heste ud af den i forvejen vilde Dodge Challenger Hellcat og topper op med voldsomme skærme og guldfælge

Prior Design har forvandlet en Dodge Challenger Hellcat fra vild til sindssyg. 900 hk og guldfælge. (Foto: PR)
Prior Design har forvandlet en Dodge Challenger Hellcat fra vild til sindssyg. 900 hk og guldfælge. (Foto: PR)

En Dodge Challenger Hellcat er ikke ligefrem sløv fra fabrikken. Faktisk er den noget af det vildeste, du kan købe med fabriksgaranti, for den 6,2-liters ’Hellcat’-V8’er yder 707 hk. Men for nogen er det bare ikke nok.

Det tyske tuningsfirma Prior Design piller lidt ved kompressoren, og så er motoren pludselig ikke bare vild – den er absurd. Det skriver Carscoops.

900 hk er nok til, at en Challenger kan klare en amerikansk quartermile på under 10 sekunder. Det sætter den i selskab med hyperbiler som McLaren P1 og LaFerrari. Men det er kun den halve historie.

Foto: Chrysler Group Bilnyheder Amerikansk overdosis: Kraftigste sedan nogensinde

Flæbende Nascar-racer
Prior Design har ikke tænkt sig, at nogen skulle tro, at der ligger en forkølet diesel-motor under hjelmen på denne Challenger.

Den ser så voldsom ud, at den kunne få selv en Nascar-racer til at se tam ud (fair nok, for en moderne Nascar-racer yder også kun omkring 725 hk).

Firmaet har udbygget skærmene voldsomt med et såkaldt ’widebody-kit’, der giver plads til ekstra brede dæk. Sammen med skærmene har Prior Design designet en ny forkofanger med ekstra spoiler, en såkaldt diffuser til bagkofangeren, og en lille spoiler til bagenden.

Selvom det voldsomme design først og fremmest skræmmer alt levende væk, så har det faktisk også et praktisk formål.

De ændrede karosseridele giver nemlig mere aerodynamisk downforce, der som en omvendt flyvinge trykker bilen mod jorden ved høj fart. En praktisk foranstaltning med 900 hk under højre fod.

De gyldne fælge, der runder designet af, har til gengæld ikke noget formål andet end at se vilde ud – men det gør de også.

Mark Higgins er en erfaren rallykører – og så er han vokset op på Isle Of Man. (Foto: PR) Bilnyheder Vild rallykører slår egen rekord på vanvittig dødsbane

1 af 3 Sammen med motortuning og guldfælge er skærmene blevet udbygget i et ’widebody-kit’, så der er plads til ekstra brede dæk. (Foto: PR)
2 af 3 Widebody-kittet og de ekstra spoilere er med til at give denne Hellcat mere downforce. (Foto: PR)
3 af 3 Prior Design har forvandlet en Dodge Challenger Hellcat fra vild til sindssyg. 900 hk og guldfælge. (Foto: PR)
18 kommentarer
Vis kommentarer