Annonce:
Annonce:

- Det var dumt

Skræmt: ‘Masterchef’-dommer Dak Wichangoen elsker store og hurtige biler men blev bange for at køre bil, da hun blev gravid

Annonce:
Følg Biler

- Kan du lide biler?

- Jeg elsker biler, og jeg har også altid godt kunnet lide at køre bil. Der sker bare et eller andet fantastisk, når man kører og ikke rigtigt kan lave andet end at være til stede bag rattet. Og så har jeg også altid haft en forkærlighed for store biler, som jeg skal stige op i og sidde højt i. Jo større, jo bedre, hvilket er lidt sjovt, når jeg ikke er den største chauffør.

- Kan du lide fart?

- Det kan jeg, og jeg har også været med i ‘Zulu Djævleræs’, hvilket var super fedt at få lov at prøve. Jeg vil dog sige, at jeg de sidste to år er blevet meget mere forsigtig, end jeg ellers har været. Faktisk har jeg for det meste ladet min kæreste, Anders, køre, når vi skulle noget, fordi jeg ikke har haft lyst.

Dak Laddaporn Wichangoen

  • 36 år

  • Tidligere Michelin-kok og køkkenchef på Kiin Kiin

  • Nuværende dommer i ‘Masterchef’

- Hvordan kan det være?

Annonce:

- Jeg begyndte at blive forsigtig, allerede da jeg var gravid med min datter. Jeg fik set nogle videoer på YouTube om trafiksikkerhed for gravide, og det var dumt, for det gjorde mig unødigt nervøs. Faktisk er sikkerhedsseler ikke egnet til højgravide med stor mave, der skal man i stedet bruge sådan en specialsele, der tager hensyn til maven, og efter det kunne jeg ikke slippe tanken igen.

- Var du nervøs for at køre galt?

- Helt vildt, og det gjorde det ikke bedre, at jeg nytårsaften skulle være chauffør helt højgravid og skulle navigere gennem byen fuld af fulde mennesker og fyrværkeri. Derefter holdt jeg en pause med at køre.

- Hvornår er du så begyndt at køre igen?

- Det er faktisk først her for nylig, ellers har Anders kørt, når vi skulle noget. Vi var på besøg hos mine forældre i Vestjylland, hvor jeg lånte deres bil, og det gik fint. Jeg slappede af bag rattet, og siden har jeg også kørt flere gange i vores egen bil. Hvilket er godt, for jeg er faktisk ikke særlig god til at være passager. Jeg bliver køresyg, og faktisk kan jeg blive køresyg af at tænke på, at vi snart skal køre i bil. Det er helt galt.

- Hvad så, når du er chauffør?

Annonce:

- Der bliver jeg underligt nok ikke køresyg. Jeg tror, det er fordi, jeg så har kørslen og trafikken at koncentrere mig om.

Hvad har det betydet for dig at få bil?

- En enorm frihed.

- Jeg elsker som sagt at køre bil, så det var en kæmpe frihed endelig at få min egen og bare kunne køre ud i det blå og stoppe, hvor vi har lyst til.

- Hvad kører du i?

- Vi har en VW Passat, en stationcar med masser af plads. Før det havde min kæreste en Polo, men den blev for lille, efter vi fik behov for at have en klapvogn med i bagagerummet. Den var så lille, at man havde et problem, hvis man pludselig skulle have en ekstra taske med.

- Hvad var din første bil?

- Jamen det er faktisk Passaten. Jeg har selvfølgelig kørt bil i årevis, men jeg har aldrig haft behov for at få min egen bil - før nu.

Arkivfoto: Finn Frandsen
Arkivfoto: Finn Frandsen
 

- Hvad har du gjort før?

- Enten kom jeg rundt i firmabilen, og hvis jeg skulle længere væk, så tog jeg hellere end gerne toget, for så kunne jeg arbejde imens. Hvis det derimod var inde i byen, har jeg været glad for de elektriske lånebiler. Det er bare en smart ordning for byboere.

- Når Passaten står af, hvad vil du så have?

- Det bliver en hybrid eller elbil, og gerne en stor en. Der skal som minimum være plads til en klapvogn.
 

Der er rigtig mange penge at spare på den helt rigtige finansiering af bilkøbet. Bliv klogere lige her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: