Dyrevenner jubler: Veganer-venlig Tesla på vej

Dyrerettighedsforkæmpere i USA har rettet en skarp kritik mod bilproducenten Tesla. Det har fået det amerikanske bilmærke til at lave en udstyrsmodel, hvor alt læder er fjernet i bilen.

Tesla har formået at skabe en både luksuriøs og grøn profil på markedet, men ikke alle er tilfredse med det amerikanske bilmærke. (Foto: PR)
Tesla har formået at skabe en både luksuriøs og grøn profil på markedet, men ikke alle er tilfredse med det amerikanske bilmærke. (Foto: PR)

Tesla er for mange det åbenlyse valg, hvis man gerne vil have en bil med masser af luksus og en hidsig motor uden at sende en sky af partikler og skadelige stoffer ud af udstødningen, hver gang man planter foden på speederen. Særligt i USA er det elektriske bilmærke blevet populært.

Se også: Elbilernes nye paradis: Tyskland vil have en million elbiler på vejene

Men ikke alle kunder har været tilfredse med den ”grønne” bilproducent. For selvom bilen betegnes som værende miljøvenlig, så har en gruppe amerikanske dyrerettighedsforkæmpere været meget utilfredse med, at det ikke har været muligt at købe den dyreste version af Tesla Model S uden at få en komplet læderkabine med i købet. Det skriver avisen New York Times.

Boykotter kohud
Det er blandt andet gruppen People for Ethical Treatment of Animals, der har langet ud efter bilproducenten. Men nu vil Tesla lave en kabine med stofsæder og kunstlæder på rattet, som skal kunne fås til alle udstyrsmodeller.

Kia har præsenteret et koncept, som ikke minder meget om de andre biler i det sydkoreanske modelprogram. Til gengæld mener flere medier, at bilen minder gevaldigt om en anden luksuriøs SUV. (Foto: PR) Bilnyheder - 14. jan. 2016 - kl. 19:34 Sammenligning: Så meget ligner Kias nye luksus-SUV en Volvo

I den nye Model X vil man kunne få en hel kabine med både sæder og rat beklædt i kunstlæder, lyder meldingen fra Tesla ifølge New York Times. Så fremover vil man som dyrerettighedsforkæmper og/eller veganer kunne få en luksuriøs køreoplevelse uden at skulle læne sig tilbage i et sæde beklædt med hud fra døde dyr.

Se også: Clarkson indrømmer: Sådan fuskede vi i legendarisk Top Gear-afsnit

1 af 2 En kabine spækket med hud fra døde dyr er måske ikke et drømmescenarie for en veganer. Derfor har Tesla nu lavet en kabine med stofsæder og kunstlæder på rattet, som kan købes til alle udstyrsmodellerne. (Foto: PR)
2 af 2 Tesla har formået at skabe en både luksuriøs og grøn profil på markedet, men ikke alle er tilfredse med det amerikanske bilmærke. (Foto: PR)
28 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere