Ekstra fartkontrol: Her skal du passe på politiet i bededagsferien

Der bliver holdt ekstra godt øje med bilisterne i denne uge – både i Danmark og resten af Europa er der fartkontrol

Politiet er massivt til stede på de danske veje i denne uge - og særligt på landevejene bliver der holdt øje. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto)
Politiet er massivt til stede på de danske veje i denne uge - og særligt på landevejene bliver der holdt øje. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen/Polfoto)

Politiet gennemfører i denne uge en målrettet indsats mod bilister, der kører for hurtigt. Det skyldes ifølge politiet, at fart er den største dræber i trafikken.

- Selvom antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare, lyder det fra Erik Terp Jensen, der er chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

Landeveje i fokus
Selvom det er en landsdækkende kontrol, er der dog forskel på, hvor politiet sætter ind mod fartsyndere.

- Der køres især for stærkt på landevejene, hvor mere end 60 procent af trafikanterne kører over den tilladte grænse. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker, skriver Rigspolitiet i pressemeddelelsen.

Det er ikke uden grund, at bilen har den helt særlige kongeblå farve. (Foto: Biltorvet) Bilnyheder Kongehuset bestilte bil - nu kan den blive din

Derfor er det i høj grad også bag buske og i indkørsler på landevejene, man finder politiet i disse dage. Et hurtigt tjek på applikationen Trafik Alarm viser, at der særligt på de nord- og vestjyske landeveje er gang i fotovognene.

I skrivende stund holder der eksempelvis fotovogne nær Silkeborg, Holstebro, Skrive, Hobro, Viborg og Hjørring.

De rummelige bilmodeller med det store bagagerum er snart fortid hos en af Europas store bilproducenter. (Foto: PR) Bilnyheder Designchef: Nu er det slut med stationcars

Men også de store veje nær Aarhus og København er i fokus i øjeblikket, og det skal naturligvis understreges, at politiet kan vise sig at holde på alt fra små sidegader i et villakvarter til de store tre-sporede motorveje.

Europæisk kontrol
Kontrollen indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Lygtesignaturen afslører måske, hvilken bil der er tale om. Hvis du ikke kan gætte det, kan du trykke videre til næste billede. (Foto: PR) Bilnyheder Hvad?! Her er Tysklands mest populære sportsvogn

Det betyder, at du ikke bare kan glemme alt om hastighedsgrænser, når du har passeret grænsen til enten Tyskland eller Sverige, for blandt andet også her vil politiet være massivt til stede med kontroller.

Der findes flere applikationer, som kan advare om fartkontroller, men her er man afhængige af input fra brugerne, så den sikreste måde at undgå en bøde er som altid at overholde hastighedsgrænserne.

Bilnyheder Vi kører VW Up - så luksuriøst kører de i Sverige

129 kommentarer
Vis kommentarer