Annonce:
Annonce:

Elbilerne overhaler plug-in hybriderne

Grøn omstilling: Nu er der flere elbiler end plug-in hybrider på danske veje

ET7 bliver den første elbil fra Nio på det danske marked. Foto: Nio
ET7 bliver den første elbil fra Nio på det danske marked. Foto: Nio
Annonce:
Følg Biler

Plug-in hybrider er af mange blevet betegnet som en overgangsbil, der skulle tjene som en slags mellemled mellem fossilbiler og de 100 procent elektriske biler.

Noget tyder på, at plug-in hybriderne nærmest allerede har tjent det formål, for salget af elbiler herhjemme går så stærkt, at der nu er flere rene elbiler end plug-in hybrider på de danske veje.

Der er således i dag 97.121 indregistrerede elbiler, mens der er nummerplader på 97.071 plugin-hybridbiler, viser tal fra De Danske Bilimportører.

- Det er en imponerende udvikling. Bilindustrien er fortsat påvirket af mangel på komponenter, hvor der især er mangel på mikrochips. Og netop mikrochips skal der bruges en del af til at producere en elbil. Ikke mindst derfor er det bemærkelsesværdigt, siger Thomas Møller Sørensen, som er direktør i Bilbracnhen.

Annonce:

Han forklarer, at der særligt er to årsager til, at elbilerne på trods af svære vilkår vinder frem hos danskerne.

- Først og fremmest er det stigende EU-krav til bilproducenterne, som har medført, at udbuddet af grønne elbiler er blevet mangedoblet, mens vi herhjemme har fået nye bilafgifter, der sikrer efterspørgslen, siger Thomas Møller Sørensen.

 

Vil stige
Hos De Danske Bilimportører tror de på, at salget af elbiler kun lige har taget fart, og at det vil vokse endnu mere i de kommende år.

- Vi forventer, at andelen af især elbiler vil stige markant frem mod år 2035, hvor alle nye biler i EU skal være nulemssionsbiler, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Han understreger, at det er afgørende, at ladeinfrastrukturen følger med udviklingen.

Annonce:

- Når danskerne overvejer ny bil, er muligheden for nem og hurtig opladning en væsentlig del af beslutningen, hvis man overvejer en elbil. Derfor skal der endnu mere fart på etableringen af ladestandere, hvis den positive udvikling skal fortsætte, siger Mads Rørvig.

Den klart mest populære elbil herhjemme er Tesla Model 3. Den er indregistreret i over 17 tusinde eksemplarer, mens den næstmest populære elbil, Tesla Model S, til sammenligning er indregistreret i lige under 4700 eksemplarer. Herefter følger Volkswagen ID.3 og ID.4 med henholdsvis 4556 og 4250 eksemplarer.


Der er rigtig mange penge at spare på den helt rigtige finansiering af bilkøbet. Bliv klogere lige her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: