Annonce:
Annonce:

Elektrochok: Gigantordre vækker svensk bilmærke til live

Kinesere bestiller 150.000 elektriske biler hos Saab, som i flere år har ligget i dvale efter konkurs og skiftende ejere

Den ikoniske 9-3-model fra Saab skal med en elmotor under hjelmen sendes til Kina i 150.000 eksemplarer. (Foto: PR)
Den ikoniske 9-3-model fra Saab skal med en elmotor under hjelmen sendes til Kina i 150.000 eksemplarer. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Saab er i en liga for sig – i hvert fald når det gælder økonomisk underskud, betalingsstandsning og konkurs. Den svenske bilproducent har dog gang på gang formået at stable et firma og en produktion på benene igen, så der fortsat kunne produceres biler i de gamle fabrikshaller i Trolhättan i Sverige.

Unik udstilling: Sjældne Bond-biler gæster Danmark

Det svenske holdingselskab National Electric Vehicle Sweden (NEVS) står nu bag Saab, og efter endnu en tur ned i konkurs-dybet i 2014 er den svenske korkprop atter dukket op til overfladen med en nyhed om en kæmpeordre til et kinesisk firma.

Saab skal sikre leasing-succes
Saab meddeler nemlig, at man har modtaget en ordre på intet mindre end 150.000 elektriske Saab-modeller, som skal leveres inden slutningen af 2020.

EU trumfer Danmark: Sådan stiger prisen på populære elbiler

Annonce:

Ordren kommer fra det kinesiske firma Panda New Energy, der er et nystartet firma, som satser på leasing af miljøvenlige biler. Energiselskabet har en række kinesiske samarbejdspartnere og har et erklæret mål om at blive verdens største leasingselskab inden for elektriske biler.

Samtidig melder Saab om efterspørgsel på yderligere 100.000 modeller fra andre firmaer.

Historisk højdepunkt
Tidligere har Saab blandt andre været ejet af General Motors og efterfølgende den hollandske sportsvognsproducent Spyker. Ingen af dem har dog formået at skabe overskud, hvilket gang på gang har sendt det historiske bilmærke mere eller mindre i graven.

Historisk bil solgt på auktion: Så dyr blev den sidste Land Rover Defender

Den seneste konkurs fandt sted i august 2014, men der er tilsyneladende nogle kinesiske rigmænd, som fortsat kan se et stort potentiale i Saab. Efter en solid pose penge fra to kinesiske firmaer, der købte sig ind i Saab, kom der igen liv i det svenske bilmærke.

Ordren har en samlet værdi af 82,7 milliarder danske kroner, så hvis aftalen holder, går Saab formodentlig nogle af sine bedste år i firmaets mangeårige historie i møde – til trods for at mærket altså for kort tid siden var nærmest ikke-eksisterende.

Bilfestival smidt på porten: Her er den nye hjemmebane til DHB

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: