Endelig! Så nemt bliver det at klage over P-bøden

En ny digital løsning fra Københavns Kommune skal forbedre systemet for P-afgifterne

Københavnere skal ikke længere vente 24 timer på fotodokumentation i forbindelse med deres p-bøder. Nu foregår det hele online. Foto: Polfoto
Københavnere skal ikke længere vente 24 timer på fotodokumentation i forbindelse med deres p-bøder. Nu foregår det hele online. Foto: Polfoto

P-bøder er altid en irriterende størrelse, men nu bliver de lidt lettere at sluge for beboerne i Københavns Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

P-afgiftssystemet har nemlig fået et digitalt ansigtsløft, der skal speede processen gevaldigt op både for kommunen og for bilisten.

Systemet er ikke kun blevet mere brugervenligt, det er nu også blevet meget lettere at klage over de besværlige små sedler.

Nu opfordres borgerne nemlig til at indgive klagen via den såkaldte 'P-butikken', hvor klagen automatisk sendes videre til den rette sagsbehandler uden at skulle igennem en masse unødvendige led.

Er man så smart, at man også har billeddokumentation, som man ønsker at vedlægge sin klage, bliver det hele gjort samme sted.

Andet dokumentation kan endda tilføjes senere, så længe sagen stadig er under behandling.

Du skal endelig ikke ignorere den lille lampe, der advarer om lavt AdBlue-niveau. Du kan nemlig risikere, at bilen går i stå, hvis tanken er helt tom. (Foto: Polfoto) Bilnyheder Farlig fejl: Her er advarselslampen bilejere aldrig må ignorere  

Hurtigere information
Det er dog ikke kun klagesystemet, der er blevet strømlinet.

Efter det blev politisk vedtaget i 2014, at parkeringsområdet i Københavns Kommune skulle moderniseres og digitaliseres, har hele P-afgiftssystemet nemlig fået en digital makeover.

Hvor man før måtte vente længe på billeddokumentation i forbindelse med en bøde, kommer den nu hurtigt til at ligge på nettet i 'P-butikken'.

Og så bliver det også lettere at få betalingen ud af verden, for det kan nu ske med Nem ID i stedet for girokort.

Bilnyheder Vild udvikling: Tyskland vil forbyde benzin- og dieselbiler  

8 kommentarer
Vis kommentarer