Endnu et prisfald på mikrobil

Med nye priser håber Renault at få gang gang i salget af den lille baghjulstrukne Twingo

 

Prisen for Renault Twingo Authentique falder med 10.000 kroner til 79.900 kroner. Foto: Berner
Prisen for Renault Twingo Authentique falder med 10.000 kroner til 79.900 kroner. Foto: Berner

Selvom Twingo rimer på Bingo har Renault haft lidt svært ved at få gang i salget af den ny mikrobil. Twingo kom på markedet i efteråret, men har siden 1. oktober har blot solgt 450 styks. I samme periode solgte Peugeot 3033 styks af konkurrenten 108. Twingo indtager dermed en ubekvem 11. plads blandt de allermindste.

Forklaringerne er flere, forklarer Søren Hyltoft Thomsen i forbindelse med et pressemøde:

- Der er kommet lidt flere, større biler på de danske veje og, mikrobilsegmentet er lidt på retur. Desuden må vi bare erkende, at køberne i den klasse har fokus på andre modeller.

Problemet er, at netop denne klasse i vid udstrækning henvender sig til folk, der egentlig ikke interesserer sig for biler, men blot skal have noget at køre i. Og de har simpelthen ikke opdaget Twingo.

10.000 ned i pris
Heldigvis for Renault udgør de allermindste biler stadig en kæmpe andel af de biler, der får nye nummerplader på hver dag, så der er stadig masser af hente for Renault, hvis de bærer sig klogt ad. Og det har Renault tænkt sig at gøre ved at tilbyde Renault Twingo til en markant lavere pris end i dag, så den nu begynder ved 79.000 kroner.

Stadig i hård konkurrence
Prisen for Renault Twingo Authentique falder med 10.000 kroner til 79.900 kroner, mens den komplet udstyrede Twingo Navi Style, med blandt andet aircondition, R&Go system, indfarvede sidespejle og meget andet, falder til 97.400 kroner. Tidligere kostede den 103.000 kr.

- Twingo er på en langt række områder en nyskabende bil, der føjer noget helt nyt til segmentet. Twingo er ikke bare endnu en lille, billig bil. Det vil vi gerne have, at endnu flere danske bilkøbere får øjnene op for, siger pressechef i Renault Danmark Søren Hyltoft.

Renault er dog ikke den eneste bil til 80.000 kr. i markedet - langtfra. Kia Picanto, Seat Mii og Skoda Citigo og Citroen C1 koster alle 80.000 kr.

Og dertil kommer alle de småbiler, som bilimportører og forhandlere enten leaser ud eller laver finansiering på, som gør at du næsten kan få råd til at eje eller leje bil selvom du er på SU.

Du kan f.eks. købe en Chevrolet Spark og nøjes med at betale 686 kr. om måneden. Vælger du den billigste Citroen C1 slipper du med 795 kr. om måneden plus 20.000 udbetaling.

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby