Få et smugkig på ny kæmpe-VW

Ekstra Bladet har været til bilshow i Beijing, hvor VW fremviste en næsten færdig Touareg, der skal indtage det kinesiske marked

T-Prime Concept GTE er en konceptbil, der netop er vist på biludstillingen i Beijing. Den viser, hvordan en helt ny Touareg i store træk kommer til at se ud. (Foto: Christian Schacht)
T-Prime Concept GTE er en konceptbil, der netop er vist på biludstillingen i Beijing. Den viser, hvordan en helt ny Touareg i store træk kommer til at se ud. (Foto: Christian Schacht)

Kina er det største marked for Volkswagen, og kineserne er ligeså vilde med SUV og de lidt mindre crossovere som europæerne.

Derfor har Volkswagen netop vist en forsmag på næste års helt nye VW Touareg på biludstillingen i Beijing, hvor synet af en Volkswagen er mere almindeligt end en kineser på en cykel.

Er der en bil på vej fra Apple? Meget kunne tyde på det. Senest har virksomheden ansat en ingeniør med fortid hos Tesla og Aston Martin. (Arkivfoto: AP Photo/Mark Lennihan) Bilnyheder Apple hyrer Tesla-boss til hemmeligt projekt  

Under navnet T-Prime Concept GTE er der tale om et meget konkret indblik i den nye Touareg, der vokser betragteligt, så den nu strækker sig over mere end fem meter, mens den samtidig bliver lavere og bredere, end den er i dag.

Bombastisk sprinter
En kraftigt hældende taglinje bidrager til et mere sporty look. Fronten er næsten et kapitel for sig, for den virker bombastisk som den kinesiske mur med markante tværgående ripper i krom og udstrakt brug af LED-lys - bl.a. i kofangeren genkender vi den karakteristiske C-formede lygte fra VW’s el- og plug-in modeller.

Den nye Touareg vokser markant i længde og bredde og kommer med ny plug-in teknologi. (Foto: Christian Schacht)
Den nye Touareg vokser markant i længde og bredde og kommer med ny plug-in teknologi. (Foto: Christian Schacht)

Det er en klar henvisning til konceptbilens teknik, der er af plug-in-typen, her med en 252 hk benzinmotor på 2,0 liter og en elektromotor, der yder 100 kw.

I alt er der 381 hk at gøre godt med, og det skulle række til en topfart på 224 km/t., mens en sprint fra 0-100 km/t. kan overstås på kun seks sekunder.

Volvo XC90 er med på listen over biler med det bedste interiør. (Foto: PR) Bilnyheder Lækre detaljer: Her er bilen med det bedste interiør  

Den meget teoretiske forbrugsangivelse, der gælder alle plug-in-biler, er her på 37 km/l, mens det er mere interessant, at rækkevidden på ren el er på 50 km og altså dermed matcher den markant lettere VW Passat GTE, der netop er lanceret herhjemme.

Slut med knapper
Showbilen her i Beijing er aflåst, men vi sneg os alligevel til et kig ind i bilen, og det er spændende sager.

Volkswagen lover nemlig et helt nyt betjeningskoncept, der består af to enorme farveskærme på hhv. 12 og 15 tommer, og en ny måde at installere skærme på skulle få mennesket i centrum, lover man.

Interiøret er uden almindelige knapper og vil bestå af to enorme farveskærme på 12- og 15 tommer, fortæller VW. (Foto: Volkswagen)
Interiøret er uden almindelige knapper og vil bestå af to enorme farveskærme på 12- og 15 tommer, fortæller VW. (Foto: Volkswagen)

Hvordan det fungerer, må en senere test afsløre, men det er i hvert fald slut med klassiske trykknapper i fremtidens Touareg.

Showbilen har kun to separate bagsæder, men det er sikkert, at vi kan forvente tre siddepladser agter, med mulighed for at vælge to ekstra sæder, så der i alt er syv sæder.

T-Prime Concept GTE har firehjulstræk og otte-trins automatgearkasse, der er integreret med bilens elektromotor.

De rummelige bilmodeller med det store bagagerum er snart fortid hos en af Europas store bilproducenter. (Foto: PR) Bilnyheder Designchef: Nu er det slut med stationcars  

Volkswagen vil endnu ikke sige noget om, hvornår vi helt præcist kan forvente, at den nye Touareg lander på markedet, men tyske medier forventer en lancering i slutningen af 2017.

Bredere motorprogram
Fremtidens Touareg er konstrueret på en helt ny platform, som den deler med de nye Audi Q7 og Bentley Bentayga, men også en ny Porsche Cayenne. Dermed kan vi forvente, at Touareg vil holde vægten nede i stil med den nye Audi Q7.

Tyske Auto Bild har et bud på det endelige motorprogram, som i den nuværende model er tyndet gevaldigt ud og i dag kun består af en tre-liters diesel.

Afstanden mellem akslerne er øget markant, mens frihøjden er sænket. Det giver gode og stabile køreegenskaber i den nye Tiguan. (Foto: PR) Bilanmeldelser Ny VW SUV får gedigen overhaling  

Bilbladet forventer fortsat en sekscylindret diesel, formentlig med 270 hk, derudover en sekscylindret benziner med omkring 330 hk og selvfølgelig plug-in hybriden som i konceptbilen. Samtidig spekuleres der også i, at der kan komme firecylindrede motorer.

Den kommende Touareg kommer til at sidde på toppen af et VW-program med i alt fem SUV/crossovermodeller, der er under udvikling, og som vi allerede har set den nye Tiguan som en del af. Alene næste år kommer der to helt nye crossovere.

Eksperimentet er en reklame for den nye Renault Megane. Hvis du tester bilen hos din lokale forhandler, er der dog næppe en kærligshedsmåler installeret. (Foto: PR) Bilnyheder Hold nu kæft! Skænderier styrer bremsen i denne bil  

35 kommentarer
Vis kommentarer