Annonce:
Annonce:

Færre tyverier fra biler - større udbytte

Antallet af tyverier fra biler er faldende – værdien af udbyttet er dog blevet større

Selv om en taske er tom, kan tyven tro, at der er værdier, og bryde ind. Den lektie har flere lært, og de fjerner derfor lokkemaden. (Foto: Colourbox)
Selv om en taske er tom, kan tyven tro, at der er værdier, og bryde ind. Den lektie har flere lært, og de fjerner derfor lokkemaden. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Biler

Vi oplever færre tyverier fra vores biler, men hvis gerningsmanden kommer ind i kabinen, slipper han typisk af sted med mere værdifulde varer. Det viser en forespørgsel blandt flere af de største forsikringsselskaber i Danmark.

Hos Tryg er antallet af tyverier fra biler faldet fra 3900 indbrud i 2007 til næsten det halve i 2014, hvor der var 2100 tyverier. Til gengæld er værdien af tyvekosterne steget fra 4700 kr. til 5600 kr. i gennemsnit.

Tyve kan bryde ind i din bil helt ubemærket  

Hos Topdanmark, som gør tingene anderledes op, er antallet af tyverier og tyveriforsøg faldet fra 3400 tilfælde i 2012 til 1300 i 2014.

Kampagner virker
Tanja Frederiksen, der er pressemedarbejder hos Tryg Forsikring, mener, at der er en klar årsag til faldet i antal af tyverier.

Annonce:

- Vi tror, at danskerne er blevet bedre til at tømme bilen, før tyven gør det. Der har været mange kampagner, og de har virket, så mange bilejere er blevet mere forsigtige, siger Tanja Frederiksen, der også har et bud på, hvorfor værdien af det stjålne er steget hos Tryg.

- Tyven tager sig enten bedre tid eller går målrettet efter større værdier, og så har tingene også fået mere værdi. Mange har i dag for eksempel en iPhone 5 eller iPhone 6 mod en Nokia 3310 for nogle år siden, siger hun.

Her er bilerne som biltyve elsker  

Vurderingen på årsagen til faldet i tyverier fra biler er nogenlunde enslydende hos Topdanmark.

- Vi ser, at antallet af tyverier eller tyveriforsøg i biler følger den generelle tendens, der er herhjemme, hvor antallet af indbrud i huse også er faldet. Godt nok fra et alt for højt niveau. Og så er folk blevet mere opmærksomme på ikke at lade tingene ligge og friste tyvene i bilerne, siger Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark.

Annonce:

Politiet oplever fald
Tendensen bekræftes af Politiet. Her viser den seneste statistik, at antallet af tyverier fra personbiler på landsplan er faldet fra 20.500 registrerede i 2012 til 17.300 i 2014.

Her er den mest stjålne bil  

- Vi ser et generelt fald i kriminaliteten hos unge, og det smitter også af på antallet af indbrud i biler, siger Thomas Kristensen, der er kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet. Men han tror også, at en større bevidsthed hos bilejerne smitter af.

- Vi har haft fokus på en indsats under sloganet ’Tøm bilen, før tyven gør det.’ Og når der ikke ligger ting og frister i bilen, så er der mindre risiko for spontane indbrud, siger han.

Hverken forsikringsselskaber eller politiet kan udlede, at bilerne også er blevet mere sikre og sværere at bryde ind i. Det handler først og fremmest om ændret adfærd hos bilejere og mulige tyve.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: