Farlig airbag koster 17-årig pige livet

Endnu en bilist har mistet livet på grund af farlige airbags fra producenten Takata – 24 millioner biler er kaldt tilbage

Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox)
Normalt er airbags med til at redde liv, men nu har endnu en farlig airbag fra producenten Takata kostet en ung kvinde livet. (Arkivfoto: Colourbox)

Der bliver hvert år solgt millioner og atter millioner af nye biler, og de store producenter slår rekord på rekord, når man ser på salgstallene.

Men på et andet parameter er bilindustrien desværre også ved at levere noget af en rekord i disse år – tilbagekaldelser af biler på grund af tekniske fejl ser ud til at være på det højeste niveau nogensinde.

Med introduktionen af Astra Sports Tourer forventer Opel at styrke salget yderligere på det danske marked. (Foto: PR) Bilnyheder Boom i bilsalget: Årets bil står stærkt

En af de største skandaler er uden tvivl airbag-producenten Takata, der har leveret airbags til en lang række af verdens største bilmærker.

Den normalt livreddende sikkerhedsfunktion har vist sig at have den helt modsatte effekt i flere tilfælde, og i slutningen af marts krævede en farlig airbag endnu et offer.

Harmløs ulykke
Denne gang var det en 17-årige pige fra Texas i USA, der mistede livet i en ellers ganske harmløs ulykke. Det skriver Automotive News.

Hendes bil stødte ind i en anden bil, som holdt stille i et lyskryds, hvilket fik luftpuden i den 14 år gamle Honda Civic til at puste sig op.

Myndighederne forklarer ifølge Automotive News, at pigen ikke kørte for stærkt, og at hun havde sikkerhedssele på, så under normale omstændigheder ville hun formodentlig ikke være kommet til skade.

Den nye Le Mans-racer yder samlet set 1000 hestekræfter. (Foto: PR) Bilnyheder Le Mans: Her er Toyotas nye hybridracer

Men sammen med airbaggen fløj små splinter af metal, som ramte pigen i halsen og dræbte hende på stedet. Den 17-årige pige er det tiende offer i USA, der mister livet på grund af de farlige airbags, mens mere end 100 personer menes at være blevet skadet af de farlige metalsplinter.

Pigens Honda Civic fra 2002 var i forvejen omfattet af tilbagekaldelsen, og Honda forklarer, at ejeren – eller i hvert fald en tidligere ejer – af bilen var blevet orienteret, men en brugtbilhandel har tilsyneladende betydet, at pigen og hendes forældre ikke vidste, at bilen var udstyret med en farlig airbag.

Du kan selv rense luftkanalerne i bilens aircondition- eller klimaanlæg, men med et par års mellemrum bør du også få et værksted til at servicere systemet. (Foto: PR) Bilnyheder Skimmel og bakterier: Få styr på dit klamme klimaanlæg

Samlet set har 14 bilproducenter gennem de seneste par år tilbagekaldt 24 millioner biler på grund af de farlige airbags. Også i Danmark er tusindvis af biler kaldt tilbage fra blandt andre Toyota, BMW og Honda.

Telsa Model 3 kommer sandsynligvis til salg i Danmark fra slutningen af 2017. (Foto: PR) Bilnyheder Her er den danske pris på Tesla Model 3

13 kommentarer
Vis kommentarer