Annonce:
Annonce:

Fiat genopliver legendarisk letvægts-roadster

For knap 50 år siden så Fiat 124 Spider dagens lys for første gang - nu vender den italienske letvægts-roadster tilbage med et skarpt design og turbomotor

Fiat har netop løftet sløret for en ny version af den ikoniske Spider-model. (Foto: PR)
Fiat har netop løftet sløret for en ny version af den ikoniske Spider-model. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Netop nu løber 2015-udgaven af Los Angeles Auto Show af stablen. Det markerer Fiat ved at bringe et bilikon tilbage. Den italienske bilproducent præsenterer nemlig den helt nye Fiat 124 Spider på udstillingen.

Syret sangers psykedeliske Porsche til salg

Den første Fiat 124 Spider blev lanceret i 1966, og det ser ud til, at Fiat har skelet gevaldigt til originalen, da den nye Spider blev til. Den byder på elegant, italiensk design, og i kombination med en stærk turbomotor, en avanceret undervogn og den nyeste teknologi giver det en kompakt, let og yderst sportspræget topersoners roadster.

Annonce:

Klassisk roadster med kaleche
Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med en letbetjent manuel kaleche, ligesom vi kender fra Mazda MX-5, som den bl.a. deler platform og en hel del interiørmæssige detaljer med. Det tager få øjeblikke at pakke kalechen ned, så man hurtigt er klar til kørsel med vind i håret, når vejret indbyder til det.

Frit udsyn: Cadillac gør passagerer usynlige

Under motorhjelmen ligger en potent firecylinderet 1,4-liters turbomotor, der yder 140 hestekræfter og har et drejningsmoment på 240 Nm. Spideren har desuden baghjulstræk og en sekstrins gearkasse, og hjulophænget er udviklet specifikt med henblik på øget stabilitet, når bilen bremser eller drejer, så der er lagt i ovnen til en interessant lille charmør.

Det er ikke svært at se ligheder mellem den nye model og den originale Spider. (Foto: PR)
Det er ikke svært at se ligheder mellem den nye model og den originale Spider. (Foto: PR)
 

Spideren er designet på Fiats Centro Stile i Torino og er på flere punkter en moderne genfortolkning af den oprindelige model, der må betragtes som en af Fiats smukkeste biler gennem tiden.

Annonce:

Snart i Danmark
Bilen introduceres i Danmark allerede den kommende sommer, hvor den fås i to udstyrsniveauer: 124 Spider og 124 Spider Lusso, som betyder luksus på italiensk. Udstyrsmulighederne omfatter bl.a. adaptive forlygter og bakkamera, 7” touchskærm med DAB radio, Bluetooth, opvarmede sæder og nøglefri adgang. Et lydsystem fra Bose med ni højttalere giver mulighed for overlegen lydkvalitet selv med toppen nede.

Fjerner fartgrænse i Det grønne helvede

Fiat 124 Spider kommer i otte farver, som alle er tro mod den klassiske 124 Spider, blandt andet Rosso Passione (solid rød), Nero Vesuvio (sort metallic) og Azzurro Italia (azurblå metallic).

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: