Firehjulstræk og hybridmotor: Nu kommer den nye RAV4

Toyota indleder 2016 med at lancere en ny bil på det danske marked – så kan du køre offroad med hybridteknologi

Toyota har tidligere haft succes med at kombinere traditionelle motorer med elmotorer. Nu kan man også få RAV4 med hybridteknologi. (Foto: PR)
Toyota har tidligere haft succes med at kombinere traditionelle motorer med elmotorer. Nu kan man også få RAV4 med hybridteknologi. (Foto: PR)

Toyota introducerede den første generation af RAV4 for mere end 20 år siden, og den lille firehjulstrækker blev således blandt de første modeller i den klasse, vi i dag kender som SUV-klassen. I det nye år kommer en ny udgave af RAV4, og Toyota løfter nu sløret for priserne på benzin- og dieseludgaverne.

Den ikoniske 9-3-model fra Saab skal med en elmotor under hjelmen sendes til Kina i 150.000 eksemplarer. (Foto: PR) Bilnyheder Elektrochok: Gigantordre vækker svensk bilmærke til live  

Den nye RAV4 introduceres i to bølger. Fra begyndelsen af det nye år står Toyota-forhandlerne over hele landet klar til at vise benzin- og dieseludgaverne frem, mens RAV4 som hybridbil får officiel premiere i Danmark til april.

BMW til undsætning
På motorsiden har den japanske bilgigant endnu en gang fået lidt hjælp fra kollegerne i Tyskland. Bilen lanceres nemlig med en ny 2,0-liters dieselmotor fra BMW fra 379.990 kr. med såkaldt T2-udstyr. Her får man blandt andet 17” fælge, aircondition, LED-kørelys, LED-baglygter og sædevarme.

Spotify er verdens mest populære streamingtjeneste med mere end 20 millioner betalende brugere. (Foto: PR) Elektronik Musik på farten: Køb denne bil og få gratis Spotify Premium  

Firehjulstræk er fortsat en mulighed i RAV4, hvilket også fås til den helt nye hybridudgave, som må trække op til 1.650 kg. Den forhjulstrukne udgave af RAV4 er dog ifølge den danske importør steget i popularitet, og her kører bilen med den nye dieselmotor fra BMW i gennemsnit op til 21,3 km/l ved blandet kørsel.

Ny teknologi i RAV4
RAV4 kommer med nogle - for Toyota - nye avancerede løsninger som eksempelvis et 360 graders panoramaoverblik af bilen og dens omgivelser, når man skal parkere. Sensorer og kameraer rundt om bilen taler sammen og gør det muligt at se og opdage ting omkring bilen, der før måske ville have gemt sig i en blind vinkel.

Både den unikke Aston Martin DB10 og den historiske DB5 gæster Toldboden i København. (Foto: Thibault Camus) Bilnyheder Unik udstilling: Sjældne Bond-biler gæster Danmark  

Sikkerhedsmæssigt er den nye RAV4 også kraftigt opgraderet med Toyotas nye sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, der både byder på automatisk nødbremse – også for fodgængere – vognbaneassistent, automatisk op- og nedblænding af fjernlyset, vejskilteassistent og sidst men ikke mindst adaptiv fartpilot, der tilpasser hastigheden efter de andre biler på vejen.

Den nye RAV4, der fås med enten to-liters benzinmotor med 152 hk, to-liters dieselmotor med 143 hk eller som hybridbil med 197 hk, kommer naturligvis også som varebil. Her starter priserne fra 217.990 kr.

Tesla ser ud til at få en hjælpende hånd fra EU, som har underkendt de danske afgifter. Herunder kan du se en række eksempler på, hvad det kommer til at betyde. (Foto: PR) Bilnyheder EU trumfer Danmark: Sådan stiger prisen på populære elbiler  

1 af 2 Firehjulstræk er fortsat en mulighed i RAV4, hvilket også fås til den helt nye hybridudgave, som må trække op til 1.650 kg. (Foto: PR)
2 af 2 Toyota har tidligere haft succes med at kombinere traditionelle motorer med elmotorer. Nu kan man også få RAV4 med hybridteknologi. (Foto: PR)
31 kommentarer
Vis kommentarer