Firma: Så billigt kan du (snart) printe en bil

Direktør i bilfirma håber en dag at kunne sælge printede biler for 5000 dollar

Se mere her (Video: Barcroft)

Allerede om to år skal det være muligt at gå på internettet og printe sin egen bil, som kan stå klar to døgn senere.

Den plan arbejder det amerikanske firma Local Motors ud fra, fortæller direktør John Rogers i et interview med al-Jazeera.

Local Motors præsenterede i 2014 sin 3D-printede bil 'Strati', som rullede den første tur offentligt på en international teknologimesse sidste efterår i Chicago.

- 3D-printede biler handler om at ændre måden, vi tænker konstruktionen af køretøjer.

- Det åbner mulighed for at skrue produktionstiden markant i vejret, da der ikke skal benyttes værktøj. Man former i bogstavelig forstand materialet fra bunden, siger Rogers.

Den sorte Strati kan køre omkring 65 kilometer i timen, og den ligner en blanding mellem noget fra en tegneserie om superhelte og en sportspræget golfvogn.

Bilen er lavet af kulfiber og plastik, der 'føles som metal'. Ifølge al-Jazeera er styreegenskaberne endnu ikke i top, men der arbejdes ifølge Local Motos på at forbedre dette.

Local Motors er i gang med at bygge en mindre fabrik uden for Knoxville, hvor man både skal sammensætte de printede bildele og udvikle nye idéer.

Karosseriet printes hos et andet firma i byen.

Den 3D-printede bil har langt færre enkeltdele - omkring 50 - end en almindelig bil, som har 20.000 eller flere.

Også et kinesisk firma producerer printede biler.

John Rogers håber en dag at kunne sælge sin bil for omkring 5000 dollar, svarende til lidt over 33.000 danske kroner. I første omgang lander prisen dog betydeligt højere, nemlig mellem 18.000 og 30.000 - altså 120.000-200.000 danske kroner.

13 kommentarer
Vis kommentarer