Annonce:
Annonce:

Første elektriske pickup til Europa

Kinesisk el-pickup truck kan tage et ton i nyttelast og nå 330 kilometer på en opladning

Maxus eT90 hedder denne elektriske pickup, som bliver den første af sin slags på det danske marked. PR-foto
Maxus eT90 hedder denne elektriske pickup, som bliver den første af sin slags på det danske marked. PR-foto
Annonce:
Følg Biler

Den kinesiske bilproducent Maxus er nu klar til at sende en elektrisk pickup til Europa, som bliver den første af sin slags på kontinentet.

Maxus eT90 hedder den elektriske pickup, som også vil blive introduceret på det danske marked.

El-pickuppen kommer med en batteripakke på 88,5 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 330 km, og da eT90 er typegodkendt som en varevogn, er den WLTP-testet med tunge belastninger, hvorfor rækkevidden altså er udregnet med last ombord.

Under motorhjelmen finder man en elektrisk drivlinje med 204 hk og 310 Nm. Rent størrelsesmæssigt er pickuppen en stor sag med en længde på 5,37 meter, mens bredden siger 1,9 meter og højden 1,8 meter. Elbilen kan klare op til 1000 kg i nyttelast. Pickuppen fås også med træk, men i skrivende stund er træk-vægten ikke på plads.

Annonce:

Hos Maxus i Danmark oplyser Steffen Vilstrup, som er leder for det danske marked, at de første eksemplarer af den elektriske pickup kommer til Danmark i november.

- Vi glæder os til at lancere Europas første elektriske pickup i et segment, som tidligere kun har været forbeholdt fossildrevne biler. Vi oplever en ekstrem interesse omkring pickuppen, og har bestilt et stort antal biler, siger han.

Maxus Danmark har åbnet for bestilling af pickuppen, som introduceres til en startpris på 419.900 kr. ekskl. moms. Hos bilimportøren er håbet, at den ikke kun vil tiltale professionelle kunder.

- Vi har store forventninger til modtagelsen af eT90. Vi rammer et helt nyt segment, hvor bilen fungerer lige så godt som en livsstils-/familiebil, siger Steffen Vilstrup.


Finansiering af en ny - eller brugt - bil kan give både sved på panden og rumlen i maven. Denne artikel fokuserer på ét bette budget-begreb, der kan sparer dig flere tusinde kroner.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: