Annonce:
Annonce:

Fotovogne skulle være en pengemaskine

Internt dokument, der antyder, at politiets nye fotovognene er købt for at kunne skæppe i statskassen, er sluppet løs på Facebook

Sådan fungerer politiets nye fotovogne. (Foto: Maria Haargaard)
Annonce:
Følg Biler

- Her er beviset for at regeringen taler usandt, når de påstår at fotovognene ikke skal være pengemaskiner.

Sådan skriver Venstres Karsten Lauritzen på sin egen facebook-profil, hvor han samtidig poster et billede af et dokument, som har indgået i en mailkorrespondence mellem Justitsministeriet og Finansministeriet.

Den fulde aktindsigt på 77 sider er offentliggjort på Folketingets hjemmeside.

Mailen er ifølge aktindsigten sendt fra Finansministeriet til Justitsministeriet. Ordlyden i mailen er kollegial og uhøjtidelig, og tyder på at indeholdet bestemt ikke var planlagt til et liv for fulde gardiner på Facebook.

Karsten Lauritzen har anonymiseret mailen, men den indgår i aktindsigten - og er fuldt dermed helt offentlig.

Så meget vil staten tjene på fotofælder i 2015

Annonce:

Med updaten på Facebook smider Karsten Lauritzen ved til bålet i diskussionen om hvorvidt de 75 nye fotovogne, som Justitsministeret har indkøbt - med et argument om at det er nødvendigt at nedbringe farten på de danske veje - og er  - mener Karsten Lauritzen, et bevis for, at fotovognene er pengemaskiner.

Den interne mail er dukket op som et ud af mange dokumenter, som er blevet offentliggjort efter en forespørgsel om aktindsigt, som Karsten Lauritzen har søgt, fortæller Karsten Lauritzen til Ekstra Bladet.

Ikke ulovligt: Fotovogne på gule plader

- Jeg synes det er uærligt og uanstændigt, skriver Karsten Lauritzen.

Sætningen som får Karsten Lauritzen op i det røde felt lyder således:

"I vedhæftede har vi hævet antallet af biler til 75, hvilket ikke er clearet herovre, men vi vil bede jer om at forholde jer til, om dette vil kunne lade sig gøre og give de provenuer, der er skrevet i tabellen."

- Det er en mistanke vi har haft i længere tid, at det her (Købet af fotovogne, red.) ikke handler om trafiksikkerhed. Og det forklarer hvorfor de bliver stillet op steder, hvor de ikke er til fordel for trafiksikkerheden.

Annonce:

Mister tillid til politiet
Karsten Laurizen kalder det et "et problem, som er med til at underminere tilliden til politiet", fordi "folk får en opfattelse af, at politiet ikke dukker op, når man har brug for dem, men til gengæld indkasserer fartbøder, hvor det ikke er til gavn for trafiksikkerheden, siger Karsten Lauritzen.

Venstre vil, hvis de vinder valget, fjerne en del af fotovognene, fordi man ønsker at begrænse brugen af dem.

Officielt er fotovognene dog købt ind af hensyn til Trafiksikkerheden.

Ekstra Bladet har ikke talt med hverken Bjarne Corydon eller Morten Bødskov, som var justitsminister tilbage i 2012, hvor dialogen skete, men justitsminister Mette Frederiksen har senest i P1-programmet "Ring til Regeringen" at "Helt principielt så er det selvfølgelig hensynet til færdselssikkerheden der skal definere indsatsen på færdselsområdet".

Opslaget på Facebook er set af flere hundrede tusinde Facebook-brugere, fortæller Karsten Lauritzen, som vil stille Finansminister Bjarne Corydon spørgsmål til sagen i Folketinget.

 

Ekstra Bladet har flere gange afsløret hvordan politiets fotovogne selv har svært ved at overholde fartgrænserne. Se eller gense indslagene herunder:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: