Fra Zlatan til Zlatan: Her er fodboldstjernens nye sportsvogn

Det svenske fodboldikon Zlatan Ibrahimovic belønnede i december sig selv med en ekstraordinært stor julegave, skriver den svenske avis Aftonbladet

Zlatan Ibrahimovic har belønnet sig selv med en sportsvogn, der kan køre tre gange hurtigere end den højst tilladte hastighed i Sverige. (Arkivfoto: Mikkel Khan Tariq)
Zlatan Ibrahimovic har belønnet sig selv med en sportsvogn, der kan køre tre gange hurtigere end den højst tilladte hastighed i Sverige. (Arkivfoto: Mikkel Khan Tariq)

Hvis man hedder Zlatan Ibrahimovic og har tilbragt mere end et årti på toppen af international fodbold, er det sjældent svært at finde en anledning til at fejre sig selv. Det har den svenske fodboldstjerne vist adskillige gange, og nu gør han det igen.

Se også: Så bliver det ikke meget sjovere: Mini klar med topløs super-gokart

Da han i 2004 skrev kontrakt med den italienske fodboldklub Juventus, fejrede han det med et eksemplar af den uhyre sjældne Ferrari Enzo, som kun findes i få hundrede eksemplarer.

Se også: Elbilernes nye paradis: Tyskland vil have en million elbiler på vejene

Ti år senere vandt han guld med Paris Saint-Germain i den franske liga, og her blev det endnu en gang fejret med et eksotisk bilkøb. Dengang var det ifølge den svenske avis Expressen en Porsche 918 Spyder, der tiltrak sig den rige svenskers opmærksomhed.

Italienske hest til Sverige
Men nu vender Ibrahimovic altså tilbage til italien. I hvert fald hvad angår bilmærket. Den 34-årige svensker har i slutningen af det forgangne år nemlig belønnet sig selv med en af nutidens mest eksklusive bilmodeller.

Se også: Dyrevenner jubler: Veganer-venlig Tesla på vej

Det er en Ferrari LaFerrari, som ifølge Aftonbladets oplysninger har fundet vej til Zlatans garage. Den svenske avis skriver, at det er virksomheden Autoropa i Malmø, der har fået æren af at hente den vilde sportsvogn til Sverige, så Zlatan kan blive godt kørende, når han er hjemme på visit.

Sådan ser Zlatans nyeste bilkøb efter sigende ud. En Ferrari LaFerrari i en opsigtsvækkende gul farve. (Arkivfoto: Reece Garside, Flickr)
Sådan ser Zlatans nyeste bilkøb efter sigende ud. En Ferrari LaFerrari i en opsigtsvækkende gul farve. (Arkivfoto: Reece Garside, Flickr)
 

Og det må siges at være noget af et bæst, han har fået fingrene i. 963 hestekræfter og en topfart på 360 km/t kan den hidsige sportsvogn præstere, hvilket er nok til at slå hastighedsgrænserne på de svenske motorveje med 200 procent.

Se også: Video: Sådan får du hurtigt has på duggede ruder

Accelerationen fra 0 til 100 km/t sker på under tre sekunder, 0-200 er klaret på under syv, mens 0-300 tager i underkanten af 15 sekunder at opnå. Bilen bliver kun produceret i 499 eksemplarer, og som om det ikke var unikt nok for svenskeren, så har han bestilt bilen med en gul lakering.

Ifølge den svenske avis betalte Zlatan Ibrahimovic, hvad der svarer til omkring 10 millioner danske kroner for bilen. Og han betalte kontant.

Der er tilsyneladende ikke plads til to store delebilsordninger i København med udlejning på minutbasis, som det har været tilfældet siden i sommer. Nu trækker den ene sig fra Danmark. (Foto: Esben Skrumsager) Bilnyheder - 19. jan. 2016 - kl. 13:22 Populær delebilstjeneste lukker i Danmark

1 af 3 I 2014 vandt fodboldklubben PSG den franske liga. Det fejrede Zlatan med at købe en Porsche 918 Spyder. (Foto: PR)
2 af 3 Zlatan er glad for Ferrari-modellerne. I 2004 krævede han efter sigende at få en Ferrari Enzo, hvis han skulle skifte fra Ajax i Holland til italienske Juventus. (Foto: PR)
3 af 3 Zlatan Ibrahimovic har belønnet sig selv med en sportsvogn, der kan køre tre gange hurtigere end den højst tilladte hastighed i Sverige. (Arkivfoto: Mikkel Khan Tariq)
8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere