Frisk biltyv stjal Porsche til 16 millioner ved højlys dag

En 22-årig mand nåede at have seks timer bag rattet i en drømmebil, efter han stjal den fra en Porsche-forhandler

En 22-årig har formentlig haft sit livs bedste køretur – i en stjålen Porsche 918 Spyder til 16 millioner kroner. Han kan nu se frem til en tur bag tremmer. (Foto: Porsche Salt Lake City)
En 22-årig har formentlig haft sit livs bedste køretur – i en stjålen Porsche 918 Spyder til 16 millioner kroner. Han kan nu se frem til en tur bag tremmer. (Foto: Porsche Salt Lake City)

I Salt Lake City, USA, må der være et par bilsælgere, som ikke helt har fået rystet chokket ud af kroppen endnu.

Søndag den 5. juni, cirka klokken 16.30, trådte den 22-årige Francisco Gonzalez-Velasquez nemlig ind hos den lokale Porsche-forhandler. Ganske friskt stjal han nøglerne til en Porsche, smadrede en rude i butikken og stak af i bilen. Det skriver amerikanske KUTV.

Men det var ikke hvilken som helst bil – det var ikke engang 'bare' en Porsche. Nej, Francisco Gonzalez-Velasquez gik efter en Porsche 918 Spyder, en af verdens hurtigste hybrid-biler.

Det er ikke en superbil, men en hyper-bil, der kombinerer en 4,6-liters V8'er med elmotorer, så der i alt er 887 hk, og 0 til 100 km/t overstås på bare 2,6 sekunder.

Der er kun bygget 918 biler, som alle er solgt. Så det er altså en ekstraordinær sjælden bil.

Og prisen? Ja, i Danmark starter 918 Spyder ved 15.488.995 kroner med dansk afgift.

Bilen, som Francisco Gonzalez-Velasquez tog ud på sin kriminelle søndagstur, var dog udstyret med den særlige Weissach-pakke, der gør den endnu hurtigere, og hæver prisen til astronomiske 16.950.995 kroner.

Sønnens Toyota Explorer fra 1998 var fyldt med skrald og lugtede af pot. Nu har faren solgt bilen på internettet for at give ham en lærestreg, og det har ifølge forældrene virket særdeles godt. (Foto: Allan Gieger/Motor Trend) Biler Far gav potrygende søn lærestreg: Solgte hans kæreste eje

Seks timer i himlen
Det er ikke til at sige, hvad den unge mand lavede bag rattet i de seks timer, han 'lånte' Porschen.

Men han blev stoppet under fire kilometer fra den Porsche-forhandler, han havde stjålet den fra, hvilket kan tyde på, at han sandsynligvis bare har trillet rundt og spillet smart i den dyre bil i downtown Salt Lake City. Alligevel må turen have været som at komme i himlen.

Den 22-årige er nu blevet sigtet for tyveri, indbrud og for at modtage tyvekoster, og den særlige Porsche 918 Spyder er tilbage hos forhandleren.

Prior Design har forvandlet en Dodge Challenger Hellcat fra vild til sindssyg. 900 hk og guldfælge. (Foto: PR) Bilnyheder Det her er vanvittigt: 900 hk og guldfælge

1 af 2 Den vilde hyperbil har 887 hk og runder 100 km/t på bare 2,6 sekunder. (Foto: Porsche Salt Lake City)
2 af 2 En 22-årig har formentlig haft sit livs bedste køretur – i en stjålen Porsche 918 Spyder til 16 millioner kroner. Han kan nu se frem til en tur bag tremmer. (Foto: Porsche Salt Lake City)
5 kommentarer
Vis kommentarer