Annonce:
Annonce:

Friske turbo-kræfter fra Fiat i Jeep Cherokee

Den mest solgte Jeep-model har fået udvidet sit motorprogram med en helt ny motor - masser af drejningsmoment, hestekræfter og en god brændstoføkonomi.

Den ærkeamerikanske Cherokee er nu knap så amerikansk længere. Under motorhjelmen ligger en ny dieselmotor fra Fiat. (Foto: PR)
Den ærkeamerikanske Cherokee er nu knap så amerikansk længere. Under motorhjelmen ligger en ny dieselmotor fra Fiat. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Biler

Jeep Cherokee har fået nyt liv med en mere effektiv MultiJet-turbodieselmotor. Men selvom Jeep er et af de mest ikoniske bilmærker fra USA, så er hjertet efter transplantationen nu blevet italiensk.

NASA forventede 90 dage: Så længe har bilen overlevet på Mars

Det er nemlig de italienske ingeniører fra Fiat Powertrain Technologies, der har udviklet den nye turbodieselmotor, som til sammenligning med forgængeren har 25 procent højere drejningsmoment og 17 procent bedre acceleration. Dertil kommer en smule lavere CO2-udledning med et kombineret forbrug på op til 17,5 km/l.

Fire former for firehjulstræk
De to versioner har henholdsvis 185 og 200 hk og leveres med en 9-trins automatgearkasse, firehjulstræk og med Jeeps Selec-Terrain system, hvor der kan vælges mellem fire forskellige programmer for firehjulstrækket alt efter terræntypen.

Er du enig i dommen? Her er verdens smukkeste bil

Annonce:

Med anhængertræk og en maksimal trækkapacitet på 2.495 kg er den stærke firehjulstrækker eksempelvis velegnet til hestetransport. Det er dog naturligvis sjovere at køre uden trailer – så kan den 200 hestes motor nemlig accelerere fra 0 til 100 km/t på 8,5 sekunder og nå en tophastighed på 204 km/t.

Frisk familiebil fra fjernøsten får fede funktioner

Hvis krikken skal hentes på dybt vand, kan bilen også klare det. Dens luftindtag er beskyttet, så Cherokee kan forcere vand i op til 48 centimeters højde. Samtidig er cirkulationen af olie og brændstof sikret selv under kørsel på ekstreme skråninger med op til 60 procents hældning.

Jeep Cherokee, som sidste år gobalt var den bedst sælgende Jeep model med et salg på 295.000 enheder, fås fra 743.092 kroner.

Alfa Romeo på afveje: Nu får MiTo sparket

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: