Annonce:
Annonce:

Gåden om James Deans forsvundne Porsche kan være løst

I mere end 50 år har resterne af James Deans sagnomspundne Porsche 550 Spyder været forsvundet. Nu hævder en mand, at han ved, hvor filmstjernens bil gemmer sig

James Dean var i 50’erne ungdommens stemme. Her er hans elskede Porsche 550 Spyder, før han smadrede den. Bilen forsvandt i starten af 60'erne. (Foto: All Over Press)
James Dean var i 50’erne ungdommens stemme. Her er hans elskede Porsche 550 Spyder, før han smadrede den. Bilen forsvandt i starten af 60'erne. (Foto: All Over Press)
Annonce:
Følg Biler

Den amerikanske skuespiller James Dean var i 50’erne genstand for massiv idoldyrkelse, indtil han omkom på tragisk vis i et biluheld i en alder af kun 24 år.

Bilen, han kørte galt i, var en Porsche 550 Spyder, som Dean kaldte for "Little Bastard". Den lave, åbne sportsvogn blev knust til ukendelighed i sammenstødet med en langt større Ford.

I Danmark nu: Elbilen du ikke skal lade op

Men den tragiske ulykke var langt fra den sidste ulykke, "Little Bastard" skulle blive involveret i. Faktisk har den lige siden været omgærdet af så megen mystik, at mange mener, at der hviler en forbandelse over bilvraget.

Efterlod et spor af kvæstelser
Adskillige af de personer, som var i kontakt med Porschen efter James Deans død, er nemlig enten blevet dræbt eller hårdt kvæstet i mystiske ulykker.

Annonce:

Efter ulykken blev vraget købt af George Barris, som oprindeligt havde hjulpet Dean med at ombygge bilen. Da vraget skulle læsses af en trailer gled bilen og brækkede benet på en mekaniker.

VW ikke alene: Her er fem af bilhistoriens største skandaler

Flere dele fra bilen blev solgt videre og endte i to racerbiler. Den ene blev involveret i en ulykke med fatal udgang. Den anden blev involveret i en ulykke, som kvæstede chaufføren hårdt.

Ville stjæle fra bilen
To hjul fra "Little Bastard" var stadig intakte og blev solgt videre. Dækkene eksploderede og sendte bilen i grøften.

Et par tyveknægte ville stjæle dele af det tilbageværende vrag, men begge kom til skade under forsøget.

De amerikanske myndigheder brugte vraget til at sætte fokus på farerne i trafikken, men den var ikke færdig med at lave ravage. I forbindelse med transport blev den nemlig involveret i flere ulykker - bl.a. omkom en lastbilchauffør, da han mistede kontrollen over sit køretøj, mens "Little Bastard" befandt sig på ladet.

Annonce:

Endelig klar: Teslas nye Model X får intelligente døre

Og pludselig forsvandt vraget så under en transport mellem Los Angeles og Miami i 1960.

Så sammenkrøllet blev James Deans Porsche 550 Spyder i den fatale ulykke. Billedet er taget på ulykkesstedet. (Foto: All Over Press)
Så sammenkrøllet blev James Deans Porsche 550 Spyder i den fatale ulykke. Billedet er taget på ulykkesstedet. (Foto: All Over Press)

Den forsvundne Porsche gik siden i glemmebogen indtil år 2005, hvor et amerikansk Volo Auto Museum udlovede en dusør på en million dollars (ca. 6,7 mio. kr.) til personer, som vidste, hvor sportsvognen befandt sig.

Gemt i 'hemmelig' garage
Ingen af de efterfølgende henvendelser til museet førte dog til bilen. Men nu ser det ud til, at sagen har taget en drejning, skriver abc7chicago.com.

Museet fik nemlig en opringning tilbage i foråret, hvor en mand forklarede, at han som dreng i 60’erne havde set bilen blive gemt i et hemmeligt rum i en bygning et sted i Whatcom County, Washington.

Volkswagen vil indkalde 11 millioner biler

Noget skeptiske, bad museet manden om at tage en løgnedetektortest, som han angiveligt bestod uden problemer, ligesom han kunne fortælle detaljeret om bilen. 

Annonce:

Bygningens nøjagtige lokalitet bliver dog stadig holdt hemmelig, da parterne lige nu er i gang med at forhandle størrelsen på dusøren i tilfælde af, at det rent faktisk er James Deans Porsche, som står i en hemmelig garage et sted i Washington. Det skal også afklares, hvem der egentlig ejer bilen, hvis den dukker op.

Brian Grams, som er direktør for Volo Auto Museum, virker dog overbevist om historiens sandfærdighed:

- Det, den her fyr fortæller, er helt fantastisk, og det er vores absolut mest troværdige spor til dato, udtaler han til ABC7 Chicago.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: