Genopstået Alpine kan få et tysk hjerte

Renault har genoplivet Alpine og lover flere nye modeller – hjertet kan meget vel blive doneret fra Mercedes' AMG-afdeling

For en måneds tid siden løftede Renault sløret for en konceptbil, der skal danne grundlag for den første Alpine-model i mere end 20 år. (Foto: PR)
For en måneds tid siden løftede Renault sløret for en konceptbil, der skal danne grundlag for den første Alpine-model i mere end 20 år. (Foto: PR)
Følg Biler

Den første Alpine-model forventes allerede at komme på gaden i løbet af i år. Den vil efter sigende være udstyret med en ny 1,8-liters turbomotor udviklet fra motoren i Renault Clio RS.

Nu vil bilforhandlere have erstatning fra Volkswagen  

Men flere nye Alpine-modeller er på vej, og her overvejer Renault at udstyre bilerne med et tysk hjerte.

Gør Aston Martin kunsten efter
Det er det britiske medie Auto Express, der har talt med Renault-chefen Bruno Ancelin, som åbner muligheden for en Mercedes AMG-motor i kommende Alpine-modeller.

Nyt design og mere power til Toyota GT86  

- Vi har to muligheder. Enten vælger vi en motor fra vores eget samarbejde med Nissan og fintuner den, eller også køber vi en motor på markedet, fortæller Bruno Ancelin og uddyber den sidste mulighed:

- Jeg hørte i præsentationen af den nye DB11 fra Aston Martin, at de køber deres V8-motor fra AMG. Det er også en mulighed. Vi har allerede noget samarbejde med Daimler (Mercedes-koncernen, red.). Vi kan sagtens købe motorer på markedet – det er der ikke noget problem i.

Derfor elsker din hund at køre bil  

Det er den tidligere Aston Martin- og Tesla-boss, Michael van der Sande, der står i spidsen for relanceringen af det ikoniske Alpine-mærke, og den første model forventes altså allerede at lande hos forhandlerne i løbet af 2016.

Hvad tænker du om en fransk sportsvogn med en tysk motor? Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet herunder.

Ægtepar kører jorden rundt – i en 100 år gammel bil  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+