Godt nyt til drengerøve: Racerløb skal gøre DHB endnu vildere

Flyvepladsen i Vandel vil med en knap to kilometer lang bane lægge asfalt til to vilde racerløb i forbindelse med næste års afholdelse af Danmarks Hurtigste Bil

Den nye løbsserie
Den nye løbsserie "Supertourisme Turbo" skal lokke flere gæster til næste års DHB, som er landets største bilfestival. (Foto: PR)

Det er særligt den nyetablerede løbsserie Supertourisme Turbo, der netop har overstået sin første sæson på dansk jord, som forventes at blive en af de helt store tilskuermagneter ved næste års DHB-arrangement.

Underholdning i særklasse
Feltet består af mere end 20 racebiler med kraftige 2-liters motorer, der yder 300 hk, og som i kombination med en vægt på under 850 kg giver nogle vanvittigt hurtige racerbiler. Derfor er arrangøren heller ikke bleg for at love underholdning i særklasse.

Det er den ikoniske Corvette C7 Stingray, der nu er blevet en del af det tyske politis vognpark. (Foto: PR) Bilnyheder Tyskernes nye politibil kører 290 km/t  

- Det er muligt at indrette en bane, der bliver 1,8 kilometer lang, så Supertourisme-bilerne kan kan komme til at køre rigtig hurtigt, lyder det fra Tom Pedersen, der ejer racerbanen Padborg Park, som står bag DHB-arrangementet på flyvepladsen i Vandel.

Supertourisme Turbo-bilerne bliver næste år en del af Danmarks største bilfestival, DHB. (Foto: PR)
Supertourisme Turbo-bilerne bliver næste år en del af Danmarks største bilfestival, DHB. (Foto: PR)
 

Med Supertourisme-løbet udvider DHB endnu en gang sit repertoire, men det betyder ikke et farvel til de klassiske aktiviteter på den gamle flyveplads.

- Visionerne omkring DHB er, at det fortsat skal være de unges forum. Der vil således være masser af den klassiske underholdning, fest og farver, som nu blot bliver tilsat en portion seriøs motorsport, forklarer Holger Møller-Nielsen, der er formand i Driftforeningen Padborg Park.

Hede hylende hotrods
Trofaste DHB-gængere kan sikkert huske stuntkøreren Terry Grant, der i nogle år gav den fuld gas, på flyvepladsen med sin lille stuntbil – en bil der lignede en amerikansk bil fra 1930'erne men i halv størrelse og med en skrigende motorcykelmotor. Den bil var en Legend Car – og dem kommer der mange flere af på DHB 2016.

De små hotrods har skrigende motorcykelmotorer under hjelmen. (Foto: Morten Alstrup)
De små hotrods har skrigende motorcykelmotorer under hjelmen. (Foto: Morten Alstrup)
 

Ud over Supertourisme Turbo afvikles der nemlig en afdeling af den danske løbsserie OK Mobil 1 Legend Car Cup, der - for at være helt nøjagtig - består af racerbiler i 5/8-størrelse af de klassiske amerikanske hotrods.

Bilerne er udstyret med en 130 hestes 1,2-liters motor fra Yamaha, så de små biler med en samlet vægt på kun 500 kg og ingen elektroniske hjælpemidler leverer masser af underholdning for både publikum og kørere.

Resten af DHB bliver stort set som det plejer, lover Holger Møller Nielsen, så DHB er stadig 402 meter-race, drift, flotte biler, musik og fest.

Det er ikke hver dag, en lille pige får overladt styringen i en 18-tons lastbil. Sophie viser hvorfor. (Foto: PR) Bilnyheder Vanvittig Volvo-video: Se 4-årig pige torturere lastbil  

1 af 4 Bilerne er udstyret med 300-hestes motor og vejer ca. 830 kg. (Foto: PR)
2 af 4 "Legend Cars" indtager også asfalten på flyvepladsen i Vandel (Foto: Morten Alstrup)
3 af 4 Bilerne er bygget i størrelsesforholdet 5/8 og vejer kun omkring 500 kg. (Foto: Morten Alstrup)
4 af 4 Den nye løbsserie "Supertourisme Turbo" skal lokke flere gæster til næste års DHB, som er landets største bilfestival. (Foto: PR)
1 kommentar
Vis kommentarer